צרו קשר

עראייס מעורב ירושלמי

חצי שעה
hat_green_1
קל
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון עראייס מעורב ירושלמי: [items]
  • כפות שמן זית
  • בצל בינוני, קלוף ופרוס דק
  • חצי כפית אבקת קארי
  • חצי כפית כמון או כורכום טחון
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 200 גרם פרגית עוף, חתוכה לקוביות קטנות
  • 100 גרם כבדי עוף, מנוקים וחתוכים לפרוסות
  • 100 גרם לבבות, מנוקים מהחלק העליון וחתוכים גס
  • 100 גרם טחול עוף (רשות – אם אין אצל הקצב שמים 150 גרם כבדים ולבבות במקום)
  • פיתות
אופן ההכנה

3 מנות

שמים את רוב שמן הזית והבצל במחבת מעל להבה גבוהה. מטגנים תוך ערבוב כ-8 דקות, עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב.

מוסיפים את כל התבלינים כולל המלח והפלפל, מטגנים דקה נוספת ומוציאים לקערה.

מחממים את שאר שמן הזית במחבת וכשהיא לוהטת מניחים בה את חלקי העוף (באזורים שונים, ככה שכולם יקבלו מנת חום הגונה). צורבים אותם היטב 2 דקות, מצד אחד, ואז מקפיצים חצי דקה נוספת עד שהתבשלו כמעט לחלוטין. מכבים את האש ומעבירים את המעורב לקערה יחד עם הבצל המטוגן. מערבבים ונותנים לתערובת להתקרר מעט.

חוצים את הפיתות וממלאים אותן במעורב חשוב לא למלא יותר מדי כדי לא לקרוע את הפיתות.  אם יוצאים למנגל – עד שלב זה מכינים מראש לפני היציאה.

בהכנה בבית:

מזלפים על הפיתות שמן זית משני הצדדים. צורבים במחבת פסים או מחבת רגילה 1-2 דקות מכל צד עד הזהבה קלה.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-7-8 דקות או עד שהפיתות פריכות. מוציאים ומגישים מיד.

 

בהכנה בחוץ (על האש):

מזלפים על הפיתות שמן זית משני הצדדים. צורבים על החלק הכי חם של המנגל 1-2 דקות מכל צד עד קבלת סימני גריל. מעבירים לחלק פחות לוהט של המנגל וצולים עוד 1-2 דקות נוספות, תוך כדי שמקפידים להפוך כל חצי דקה, עד שהפיתה פריכה. 

מגישים מיד עם טחינה ועמבה.

עראייס מעורב ירושלמי
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון עראייס מעורב ירושלמי: [items]
  • כפות שמן זית
  • בצל בינוני, קלוף ופרוס דק
  • חצי כפית אבקת קארי
  • חצי כפית כמון או כורכום טחון
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 200 גרם פרגית עוף, חתוכה לקוביות קטנות
  • 100 גרם כבדי עוף, מנוקים וחתוכים לפרוסות
  • 100 גרם לבבות, מנוקים מהחלק העליון וחתוכים גס
  • 100 גרם טחול עוף (רשות – אם אין אצל הקצב שמים 150 גרם כבדים ולבבות במקום)
  • פיתות