צרו קשר

פיתה סטייק פרגית עם ירקות צלויים

חצי שעה
hat_green_1
קל
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון פיתה סטייק פרגית עם ירקות צלויים: [items]
  • לפרגית:
  • 600 גרם פרגית עוף, משוטחת מעט (לעובי 1 ס"מ בערך, מבקשים מהקצב) וחתוכה גס
  • כף תערובת קייג'ון (פפריקה, חרדל, טימין ועוד – ניתן להשיג בחנויות תבלינים)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2-3 כפות שמן, לצריבת הפרגיות
  • לירקות:
  • פלפלים (אפשר מצבעים שונים, למשל אדום, כתום וצהוב)
  • חציל גדול, חתוך לעיגולים בעובי 1 ס"מ
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לפיתה:
  • פיתות
  • 3-4 כפות שמן זית
  • להגשה:
  • טחינה ביתית
  • מעט פטרוזיליה קצוצה גס
אופן ההכנה

3 מנות

אופן הכנה:

לירקות:

חוצים את הפלפלים לאורך ומסירים את הליבה. מניחים בקערה יחד עם טבעות החציל, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב. צולים על מנגל 4-5 דקות מכל צד עד התרככות, או לחלופין מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 200 מעלות 20 דקות או עד ריכוך.

לפיתות:

פותחים את הפיתות לרוחבן לקבלת שני עיגולים. משמנים את העיגולים וקולים על המנגל דקה או עד הזהבה קלה.

לפרגית:

מערבבים בצלחת שטוחה את השמן הרגיל, תערובת הקייג'ון ומלח ופלפל. מניחים את נתחי העוף בתערובת התבלינים והופכים כך שכל הנתחים יכוסו בה.

מוציאים את הפרגיות מתערובת התיבול וצורבים אותן על מנגל לוהט 3 דקות מכל צד או עד שהתבשלה לחלוטין וקיבלה סימני צריבה יפים. לחלופין, ניתן לצלות במחבת פסים.

להגשה:

מסדרים על חצאי הפיתות הקלויים מהחצילים והפלפלים. מעל מניחים את הפרגית. מוסיפים מעל מעט טחינה ביתית ומגישים. ניתן להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה.

פיתה סטייק פרגית עם ירקות צלויים
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון פיתה סטייק פרגית עם ירקות צלויים: [items]
  • לפרגית:
  • 600 גרם פרגית עוף, משוטחת מעט (לעובי 1 ס"מ בערך, מבקשים מהקצב) וחתוכה גס
  • כף תערובת קייג'ון (פפריקה, חרדל, טימין ועוד – ניתן להשיג בחנויות תבלינים)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2-3 כפות שמן, לצריבת הפרגיות
  • לירקות:
  • פלפלים (אפשר מצבעים שונים, למשל אדום, כתום וצהוב)
  • חציל גדול, חתוך לעיגולים בעובי 1 ס"מ
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לפיתה:
  • פיתות
  • 3-4 כפות שמן זית
  • להגשה:
  • טחינה ביתית
  • מעט פטרוזיליה קצוצה גס