צרו קשר

פילאף פרגיות - ארוחה בסיר אחד

70 דקות
hat_green_1
קל

מתכון מאת: שף אבי ביטון
בשיתוף וואלה

עוף טוב ואבי ביטון מכינים לכם ארוחה שלמה בסיר אחד ובקלי קלות:

נתחים של פרגית עם מגוון ירקות, הרבה עשבי תיבול ואורז, או במילה אחת - פילאף

מצרכים
רשימת מצרכים למתכון פילאף פרגיות - ארוחה בסיר אחד: [items]
  • ½ ק״ג פרגיות מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, חתוכות לקוביות
  • ½ כוס שמן זית
  • בצל גדול (קצוץ דק)
  • גזרים בינוניים (קלופים וקצוצים דק)
  • שיני שום קצוצות
  • סלרי גבעולים בלבד (קצוצים דק)
  • פלפל אדום (קצוצים דק)
  • מלח לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור (גרוס טרי)
  • 3 כוסות אורז בסמטי מבושל
  • צרור כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה או בצל ירוק)
אופן ההכנה

תבשיל הפילאף (המוכר גם בשמות פלוב, אושפלו, פילאו ועוד) הוא תבשיל בשר עם אורז וירקות המבושלים ומוגשים בסיר אחד.

מקורו של התבשיל במרכז אסיה והשף אבי ביטון מכין אותו הפעם עם פרגיות, כורכום, ירקות והרבה כוסברה. מי שלא מסתדר עם כוסברה יכול להחליף אותה בפטרוזיליה או בצל ירוק אבל העיקר שיהיה מהם הרבה!

  1. מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את הבצל, הגזר, השום והסלרי. מזהיבים קלות ומוסיפים את הפלפל האדום.
  2. מוסיפים לסיר את הפרגיות, מתבלים במלח, פלפל וכורכום. מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את האורז המבושל לסיר הפרגיות ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים שוב. מבשלים עוד מספר דקות ומגישים.
פילאף פרגיות - ארוחה בסיר אחד
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון פילאף פרגיות - ארוחה בסיר אחד: [items]
  • ½ ק״ג פרגיות מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, חתוכות לקוביות
  • ½ כוס שמן זית
  • בצל גדול (קצוץ דק)
  • גזרים בינוניים (קלופים וקצוצים דק)
  • שיני שום קצוצות
  • סלרי גבעולים בלבד (קצוצים דק)
  • פלפל אדום (קצוצים דק)
  • מלח לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור (גרוס טרי)
  • 3 כוסות אורז בסמטי מבושל
  • צרור כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה או בצל ירוק)