צרו קשר

תבשיל שוקי עוף ביין לבן ופורטובלו

100 דקות
hat_green_1
קל

מתכון מאת: שף אבי ביטון
בשיתוף וואלה

ביסטרו צרפתי אצלכם בבית: מנה מהירה, פשוטה וטעימה לשוקי עוף ביין לבן, בטעמים מעולים שייקחו אתכם לגבעות הירוקות והשמיים הכחולים של פרובנס.ביסטרו צרפתי אצלכם בבית: מנה מהירה, פשוטה וטעימה לשוקי עוף ביין לבן, בטעמים מעולים שייקחו אתכם לגבעות הירוקות והשמיים הכחולים של פרובנס.

מצרכים
רשימת מצרכים למתכון תבשיל שוקי עוף ביין לבן ופורטובלו: [items]
  • שוקי עוף טריות (מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה)
  • 5 כפות שמן זית
  • 300 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים (או שמפיניון או כל סוג שאוהבים)
  • בצל סגול (חתוכים לרצועות דקות)
  • 10 שיני שום פרוסות דק
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • ענפי טימין
  • ענף רוזמרין
  • 2 כפות סילאן
  • כוס יין לבן
  • כוס מים
  • לפי הטעם מלח
אופן ההכנה
  1. בסיר רחב מחממים את שמן הזית.
  2. צולים את שוקי העוף במחבת עד השחמה מכל הצדדים (כרבע שעה).
  3. מוסיפים את הבצל, השום, הפטריות והפלפל השחור.
  4. מוסיפים את הסילאן ומערבבים.
  5. מוסיפים את היין ואת המים עד לגובה העוף.
  6. מוסיפים את הטימין והרוזמרין.
  7. מכסים את הסיר במכסה ומביאים לרתיחה.
  8. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשעה.
תבשיל שוקי עוף ביין לבן ופורטובלו
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון תבשיל שוקי עוף ביין לבן ופורטובלו: [items]
  • שוקי עוף טריות (מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה)
  • 5 כפות שמן זית
  • 300 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים (או שמפיניון או כל סוג שאוהבים)
  • בצל סגול (חתוכים לרצועות דקות)
  • 10 שיני שום פרוסות דק
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • ענפי טימין
  • ענף רוזמרין
  • 2 כפות סילאן
  • כוס יין לבן
  • כוס מים
  • לפי הטעם מלח