צרו קשר

עוף שלם עם מניפת ירקות

3 שעות
hat_green_1
קל

מתכון מאת: אינס שילת ינאי

בשיתוף וואלה

5 סועדים
עוף שלם בתנור במרינדה עסיסית, לצד מניפות מרשימות של ירקות – ארוחה שלמה בתבנית אחת שהיא חגיגה צבעונית של טעמים וניחוחות. הכירו את המנה שתהפוך למהר מאוד לאחת הקבועות אצלכם במטבח.

מצרכים
רשימת מצרכים למתכון עוף שלם עם מניפת ירקות: [items]
  • לעוף:
  • עוף שלם טרי שגדל ללא אנטיביוטיקה (במשקל של עד 3 ק"ג)
  • חוט קשירה (לעוף)
  • לימון חצוי
  • ראש שום חצוי לשניים
  • למניפת היקרות:
  • תפוחי אדמה בינוניים, שטופים עם הקליפה
  • גזרים גדולים שלמים
  • בטטות קטנות
  • בצלים חתוכים לרבעים
  • למרינדה:
  • ½ כוס שמן זית
  • כף פפריקה
  • 4 כפות סילאן
  • כפית מלח גס
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • ¼ כוס לימון (מיץ סחוט)
  • 5 כפות סויה
אופן ההכנה

1. מכינים את העוף: ממלאים את חלל העוף עם חצאי הלימון וצרור גבעולי טימין וקושרים את רגלי העוף.
​2. מכינים את המרינדה: מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה גדולה. מכניסים את העוף לקערה ומצפים אותו היטב במרינדה מכל צדדיו.
3. מכניסים את העוף במרינדה למקרר למשך שעה.
4. אחרי שעה מניחים את העוף בתבנית אפייה יחד עם ראש השום החצוי (אפשר לפזר את השום על התבנית ליד העוף). שומרים את רוטב המרינדה שנותר בקערה.
5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
6. מכינים את מניפת הירקות: פורסים כל ירק לפרוסות דקיקות ככל האפשר, כמעט עד סופו של כל ירק, כדי ליצור צורת מניפה.
(טיפ: ניתן להניח 2 מקלות צ'ופסטיקס, אחד בכל צד לאורכו של הגזר או תפוח האדמה, כך שברגע שפורסים פרוסות הסכין תיעצר על המקלות ולא תגיע לחיתוך עד הקצה).
7. לאחר החיתוך טובלים כל ירק במרינדה ומניחים על גבי התבנית מסביב לעוף. מפזרים בצלים וכמה גבעולי טימין על הכל.
8. מוזגים את רוטב המרינדה שנשאר בקערה על העוף ומכסים בנייר אלומיניום.
9. מכניסים לתנור ואופים שעה.
10. לאחר שעה מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד חצי שעה ללא הנייר.

עוף שלם עם מניפת ירקות
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון עוף שלם עם מניפת ירקות: [items]
  • לעוף:
  • עוף שלם טרי שגדל ללא אנטיביוטיקה (במשקל של עד 3 ק"ג)
  • חוט קשירה (לעוף)
  • לימון חצוי
  • ראש שום חצוי לשניים
  • למניפת היקרות:
  • תפוחי אדמה בינוניים, שטופים עם הקליפה
  • גזרים גדולים שלמים
  • בטטות קטנות
  • בצלים חתוכים לרבעים
  • למרינדה:
  • ½ כוס שמן זית
  • כף פפריקה
  • 4 כפות סילאן
  • כפית מלח גס
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • ¼ כוס לימון (מיץ סחוט)
  • 5 כפות סויה