תבשיל בדואי עם שוקי עוף ובורגול
מתכון מאת: שף אבי ביטון
בשיתוף וואלה
תבשיל בדואי של שוקי עוף, קל להכנה ומלא בטעמים מקומיים של בהרט, עלי דפנה, פטרוזיליה והרבה בורגול.
הבורגול הוא למעשה חיטה שנטחנה ומרקמו בתבשיל הופך קטיפתי ומלא בטעמים.
האמינו לנו, שווה להפשיל שרוולים ולהכנס למטבח בשביל זה.
מצרכים
- 6 שוקי עוף עם העור (מעוף טרי שגדל ללא אנטיביוטיקה)
- 5 כפות שמן זית
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 3 בצלים חתוכים לפרוסות עבות
- 4 שיני שום שלמות
- 3 פלפל אנגלי ("כדורים" קטנים)
- כף בהרט (שטוחה)
- 2 עלי דפנה
- 5 כוסות מים
- 2 כוסות בורגול (עבה)
- להגשה:
- צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- מחממים שמן זית בסיר וכשהשמן חם מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים מעט מכל הכיוונים.
- מוסיפים את המלח והפלפל השחור ומערבבים.
- מוסיפים את הבצל והשום, מערבבים ומבשלים עד שהבצל הופך לשקוף-זהוב.
- מוסיפים את הפלפל האנגלי, הבהרט ועלי הדפנה.
- מוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות.
- אחרי 30 דקות מפזרים את הבורגול בסיר בשכבה אחידה (עד כמה שניתן, חשוב שכל הבורגול יהיה מכוסה בנוזל).
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עוד 25 דקות.
- מעבירים את התבשיל לצלחת הגשה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים.

מצרכים
- 6 שוקי עוף עם העור (מעוף טרי שגדל ללא אנטיביוטיקה)
- 5 כפות שמן זית
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 3 בצלים חתוכים לפרוסות עבות
- 4 שיני שום שלמות
- 3 פלפל אנגלי ("כדורים" קטנים)
- כף בהרט (שטוחה)
- 2 עלי דפנה
- 5 כוסות מים
- 2 כוסות בורגול (עבה)
- להגשה:
- צרור פטרוזיליה קצוצה