צרו קשר

פרגיות בזעתר על קרם עגבניות

שעתיים
hat_green_1
קל

מתכון מאת שף אבי ביטון

בשיתוף וואלה

פרגיות עסיסיות בתיבול זעתר, מוגשות על קרם עדין ומעט חריף של עגבניות צלויות, לצד קרוטונים פריכים.

אל תוותרו על הכנת הקרוטונים, זה החלק הכי פשוט והכי מהיר במנה שמוסיף לה הכי הרבה טעם. קרעי הלחם קלויים במחבת וסופגים את כל טעמי הפרגית והמרינדה שנותרו במחבת, כמו גם את טעמי קרם העגבניות שבצלחת.

מצרכים
רשימת מצרכים למתכון פרגיות בזעתר על קרם עגבניות: [items]
  • לפרגיות:
  • ½ ק״ג פרגיות מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה (נקיות וחתוכות לרצועות גסות)
  • 2 כפות זעתר
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות סוכר
  • לימון שלם (מיץ בלבד)
  • כפות שמן זית
  • לקרם עגבניות:
  • עגבניות
  • בצל בינוני
  • פלפל חריף (אפשר גם פחות)
  • שיני שום
  • כפות שמן זית
  • מעט סוכר
  • מעט מלח
  • לקרוטונים:
  • כיכר לחם לבן (או חלה)
  • מעט זעתר
  • להגשה:
  • מעט טימין טרי
  • טחינה לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. מכינים את המרינדה: שמים בקערה גדולה את נתחי הפרגית ומוסיפים את חומרי המרינדה. מערבבים ומכניסים לקרור כשעה.
  2. מכינים את קרם העגבניות: מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  3. עוטפים היטב את כל הירקות יחד בנייר כסף וצולים כשעה בתנור.
  4. אחרי שעה, מוציאים מהתנור ומסירים את נייר הכסף.
  5. מעבירים את הירקות למעבד מזון או לכוס של טוחן ידני, מוסיפים את שמן הזית, הסוכר והמלח וטוחנים לקרם חלק.
  6. מכינים את הפרגיות: מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצולים את הפרגיות במחבת כ-4 דקות מכל צד.
  7. מכינים את הקרוטונים: בוצעים חתיכות גסות מהלחם, מפזרים מעל מעט זעתר וצולים אותן באותה המחבת בה צלינו את הפרגיות (כך שהם סופגים את כל הטעמים מהמחבת).
  8. להגשה: מוזגים את קרם העגבניות לצלחת. מניחים מעל את הפרגיות ומקשטים בקרוטונים. מפזרים מעל מעט טימין ומגישים עם טחינה בצד.
פרגיות בזעתר על קרם עגבניות
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון פרגיות בזעתר על קרם עגבניות: [items]
  • לפרגיות:
  • ½ ק״ג פרגיות מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה (נקיות וחתוכות לרצועות גסות)
  • 2 כפות זעתר
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות סוכר
  • לימון שלם (מיץ בלבד)
  • כפות שמן זית
  • לקרם עגבניות:
  • עגבניות
  • בצל בינוני
  • פלפל חריף (אפשר גם פחות)
  • שיני שום
  • כפות שמן זית
  • מעט סוכר
  • מעט מלח
  • לקרוטונים:
  • כיכר לחם לבן (או חלה)
  • מעט זעתר
  • להגשה:
  • מעט טימין טרי
  • טחינה לפי הטעם