צרו קשר

פאייה עוף

50 דקות
hat_green_1
קל

פאייה עוף עם ירקות ועשבי תיבול מלאה בטעמים מופלאים. מנה נהדרת וקלה להכנה שמשלבת כל מה שצריך בסיר אחד

 

מתכון מאת: אינס שילת ינאי

בשיתוף וואלה

מצרכים
רשימת מצרכים למתכון פאייה עוף: [items]
  • לפילה עוף:
  • 700 גרם פילה עוף מעוף טרי שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • כף שום גבישי
  • כף פפריקה חריפה (או מתוקה)
  • 7 כפות שמן קנולה
  • לפאייה:
  • בצלים קצוצים
  • פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל חריף פרוס לטבעות
  • כוס אורז עגול
  • כפית כורכום
  • ½ כף מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כוס אפונה ירוקה
  • 4 כוסות מים רותחים
  • כוס כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)
  • להגשה:
  • ½ כוס כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)
אופן ההכנה

1. מצפים היטב את פילה העוף עם השום והפפריקה (אפשר גם להכניס את הכל לשקית ולנער).
2. מחממים מעט את השמן בסיר רחב, ומניחים את נתחי פילה העוף בשמן. מטגנים כ- 3 דקות מכל צד תוך כדי ערבוב עם כף עץ למניעת הדבקות התבלינים מתחתית הסיר.
3. מוציאים את נתחי העוף בעזרת מלקחיים ומניחים בצד.
4. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ והפלפלים ומערבבים.
5. מוסיפים את האורז ושאר התבלינים. מטגנים תוך כדי ערבוב כ- 4 דקות.
6. מוסיפים את האפונה והמים הרותחים.
7. מנמיכים את האש, מערבבים ומוסיפים את פילה העוף שהכנו והכוסברה.
8. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ- 25 דקות.
9. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.
10. מגישים עם כוסברה או פטרוזיליה קצוצה מעל.

פאייה עוף
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון פאייה עוף: [items]
  • לפילה עוף:
  • 700 גרם פילה עוף מעוף טרי שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • כף שום גבישי
  • כף פפריקה חריפה (או מתוקה)
  • 7 כפות שמן קנולה
  • לפאייה:
  • בצלים קצוצים
  • פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל חריף פרוס לטבעות
  • כוס אורז עגול
  • כפית כורכום
  • ½ כף מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כוס אפונה ירוקה
  • 4 כוסות מים רותחים
  • כוס כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)
  • להגשה:
  • ½ כוס כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)