צרו קשר

עוף ממולא בחלה

20 דקות
hat_green_1
קל

מתכון לעוף שלם ממולא בקרעי חלה, עם שפע עשבי תיבול, שום ועגבניות. פשוט להכנה, טעים בטירוף, שעשוי מעוף טרי, שלם ועסיסי.

 

מתכון מאת: אבי ביטון

בשיתוף וואלה

מצרכים
רשימת מצרכים למתכון עוף ממולא בחלה: [items]
  • לתערובת המילוי:
  • עוף שלם טרי, שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 4 פרוסות חלה לא טרייה (קרועות לחתיכות גסות ללא ה"קשה")
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כף טימין קצוץ (רק העלים)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם כוסברה, נענע ובצל ירוק – מה שאוהבים)
  • שיני שום קצוצות גס
  • עגבניות תמר, חתוכות לקוביות (או רגילות בשלות)
  • מלח גס (לפי הטעם)
  • פלפל שחור גרוס (בנדיבות)
  • לתיבול העוף:
  • 4 כפות שמן זית
  • כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
  1. בקערה גדולה מערבבים את קרעי החלה עם שמן הזית, עשבי התיבול, השום, העגבניות, המלח והפלפל.
  2. מניחים את העוף השלם על גבי תבנית אפייה ומורחים על העוף את שמן הזית והפפריקה (אפשר בידיים).
  3. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  4. דוחסים היטב את כל המילוי מהקערה לתוך העוף. חשוב להדק את המילוי היטב בתוך העוף ולסגור את העוף בעזרת קיסמים בכדי שהמילוי לא ייצא במהלך הצלייה בתנור.
  5. מכניסים לתנור וצולים כשעה ורבע.
  6. מדי פעם יש "לצבוע" בזהירות את העוף בעזרת מברשת או כף בנוזלים הניגרים מהעוף על גבי תבנית האפייה.
עוף ממולא בחלה
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון עוף ממולא בחלה: [items]
  • לתערובת המילוי:
  • עוף שלם טרי, שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 4 פרוסות חלה לא טרייה (קרועות לחתיכות גסות ללא ה"קשה")
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כף טימין קצוץ (רק העלים)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם כוסברה, נענע ובצל ירוק – מה שאוהבים)
  • שיני שום קצוצות גס
  • עגבניות תמר, חתוכות לקוביות (או רגילות בשלות)
  • מלח גס (לפי הטעם)
  • פלפל שחור גרוס (בנדיבות)
  • לתיבול העוף:
  • 4 כפות שמן זית
  • כפית פפריקה מתוקה