צרו קשר

לחמניות כבדי עוף

100 דקות
2_hats_green
בינוני

כבדי עוף עטופים בלחמניות שמרים, שמכינים על המחבת. תכפילו כמויות, כי הן הולכות להיחטף עוד לפני שתשימו לב

מתכון מאת: אבי ביטון

בשיתוף וואלה

מצרכים
רשימת מצרכים למתכון לחמניות כבדי עוף: [items]
  • חבילה כבד עוף מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • בצל חתוך לפרוסות
  • מעט שמן זית לטיגון
  • מעט תבלין שווארמה
  • כפית כמון
  • ½ ק״ג קמח
  • 320 מ״ל מים (כוס וחצי ועוד כף מים)
  • 5 גרם שמרים (כפית וחצי)
  • 10 גרם סוכר (כף)
  • ¼ כוס שמן
  • 5 גרם מלח (כפית)
  • טחינה
  • סלט ירקות קצוץ
אופן ההכנה
  1. שמים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה (או בקערה בעזרת הידיים). מכסים ומתפיחים כשעה.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת כבדה, צולים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים את הכבדים והתבלינים. מערבבים היטב וצולים עד שהכבדים משחימים מעט.
  3. בעזרת ידיים משומנות מעט (בשמן זית) בוצעים כדורי בצק מהבצק התפוח ומרדדים לעיגול. מניחים במרכז העיגול 2-3 כפות מתערובת הכבדים.
  4. סוגרים את הבצק ומניחים בסיר רחב כשה"תפר" של הבצק כלפי מטה. סוגרים את מכסה הסיר וצורבים את הלחמנייה הממולאת משני צדדיה כמה דקות בודדות (הזהרו לא לשרוף את הבצק).
  5. כשהלחמניות מקבלות צבע זהוב ויפה מניחים אותן על גבי צלחת הגשה ומגישים לצד טחינה וסלט ירקות קצוץ.
לחמניות כבדי עוף
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון לחמניות כבדי עוף: [items]
  • חבילה כבד עוף מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • בצל חתוך לפרוסות
  • מעט שמן זית לטיגון
  • מעט תבלין שווארמה
  • כפית כמון
  • ½ ק״ג קמח
  • 320 מ״ל מים (כוס וחצי ועוד כף מים)
  • 5 גרם שמרים (כפית וחצי)
  • 10 גרם סוכר (כף)
  • ¼ כוס שמן
  • 5 גרם מלח (כפית)
  • טחינה
  • סלט ירקות קצוץ