חזה עוף ושעועית
כולנו רוצים לתת לילדים שלנו, וגם לעצמנו, אוכל מזין וטעים, אבל לא תמיד יש זמן - תבשיל חזה עוף מושלם ברוטב עגבניות בלי יותר מדי מאמץ
מאת: חן מזרחי
בשיתוף וואלה
מצרכים
- ½ ק״ג חזה עוף חתוך לרצועות, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
- 1 כף קורנפלור
- ¼ כפית סודה לשתייה
- מעט מלח
- 1 כפית שמן זית
- מעט שמן זית (לטיגון)
- 1 בצל קצוץ
- 4 שיני שום כתושות
- 2 כפות פפריקה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כף סוכר
- 2 כפות רסק עגבניות
- ½2 כוסות מים
- 2 כוסות שעועית ירוקה טרייה חתוכה לחצאים, או קפואה (400 גרם)
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את הקורנפלור, הסודה לשתייה ושמן הזית מצפים את רצועות העוף בתערובת ומשרים כעשר דקות.
- מחממים מעט שמן זית על אש גבוהה בסיר רחב, רצוי עם ציפוי מונע הידבקות (נון סטיק).
- מוסיפים את חזה העוף, מפרידים את חתיכות העוף בעזרת כף עץ זו מזו ומטגנים עד שהעוף משחים מצד אחד (כ-3-4 דקות). הופכים את הרצועות ומערבבים עד שהעוף מבושל היטב (הופך ללבן ואיננו ורוד במרכזו). מוציאים ומניחים על צלחת בצד.
- מוסיפים 2-3 כפות שמן זית לאותו הסיר. מוסיפים את הבצל ומעט מלח ומטגנים עד שמשחים מעט. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כחצי דקה.
- מוסיפים לסיר את הפפריקה, הכורכום, המלח, הפלפל, הסוכר ורסק העגבניות ומערבבים.
- מוסיפים את המים, מערבבים ומוסיפים את השעועית הירוקה (ניתן להשתמש בשעועית קפואה ישירות מהשקית).
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ללהבה נמוכה, מכסים חלקית את הסיר במכסה ומבשלים כחצי שעה - עד שהרוטב מסמיך והשעועית רכה. (אם משתמשים בשעועית קפואה - זמן הבישול מתקצר לרבע שעה).
- מוסיפים את חזה העוף שטיגנו ומבשלים עוד 10 דקות.

מצרכים
- ½ ק״ג חזה עוף חתוך לרצועות, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
- 1 כף קורנפלור
- ¼ כפית סודה לשתייה
- מעט מלח
- 1 כפית שמן זית
- מעט שמן זית (לטיגון)
- 1 בצל קצוץ
- 4 שיני שום כתושות
- 2 כפות פפריקה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כף סוכר
- 2 כפות רסק עגבניות
- ½2 כוסות מים
- 2 כוסות שעועית ירוקה טרייה חתוכה לחצאים, או קפואה (400 גרם)