צרו קשר

קפיצה למרוקו: טאג'ין עוף

90 דקות
hat_green_1
קל

מנת עוף ססגונית ועשירה בשילוב שפע של תבלינים, משמשים מיובשים וגזרים, תבשיל מושלם עם ניחוחות שאי אפשר לעמוד בפניהם

 

מתכון מאת: עז תלם

בשיתוף וואלה

מצרכים
רשימת מצרכים למתכון קפיצה למרוקו: טאג'ין עוף: [items]
  • 1 ק״ג שוקי עוף טריים, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה (עם העור)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל פרוס דק
  • גזרים חתוכים לרבעים
  • גבעולי סלרי קצוצים דק (לא חובה)
  • 2 כפיות בהרט או ראס אל חנות
  • כפית כורכום שטוחה
  • מקל קינמון
  • חופן משמש מיובש - רצוי אוזבקי או אורגני
  • 4 כפות סילאן
  • 3 כפות סויה
  • ½ כוס מים
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט פטרוזיליה טרייה, עלים בלבד, להגשה
אופן ההכנה
  1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים מעל להבה גבוהה 5-10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהשוקיים מזהיבים. מעבירים את השוקיים לצד אחד של הסיר.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים אותם 2-3 דקות תוך ערבוב קל יחד עם השוקיים.
  3. מוסיפים את הבהרט או הראס אל חנות, הכורכום, מקל הקינמון, המשמשים המיובשים, הסילאן, רוטב הסויה והמים. מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.
  4. מכסים את הסיר היטב במכסה ובמגבת מטבח ומבשלים מעל להבה נמוכה שעה וחצי (או עד שהעוף מבושל ונימוח והרוטב הסמיך יפה). אם חסרים נוזלים במהלך הבישול אפשר להוסיף עוד מים.
  5. מגישים עם קוסקוס ועלי פטרוזיליה טריים מעל.
קפיצה למרוקו: טאג'ין עוף
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון קפיצה למרוקו: טאג'ין עוף: [items]
  • 1 ק״ג שוקי עוף טריים, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה (עם העור)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל פרוס דק
  • גזרים חתוכים לרבעים
  • גבעולי סלרי קצוצים דק (לא חובה)
  • 2 כפיות בהרט או ראס אל חנות
  • כפית כורכום שטוחה
  • מקל קינמון
  • חופן משמש מיובש - רצוי אוזבקי או אורגני
  • 4 כפות סילאן
  • 3 כפות סויה
  • ½ כוס מים
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט פטרוזיליה טרייה, עלים בלבד, להגשה