צרו קשר

כרעיים מזוגגות ברוטב סילאן וצ'ילי

50 דקות
hat_green_1
קל

 

בשביל המתכון הזה אפילו אין צורך לחמם מראש את התנור. עוף שחום ברוטב סמיך של סילאן, לימון, שום וצ'ילי. בדיוק מסוג המנות שמתאימות תמיד- גם כמנה חגיגית בסופ"ש וגם כארוחה זריזה בכל יום בשבוע

 

מאת: אבי ביטון

בשיתוף וואלה

מצרכים
רשימת מצרכים למתכון כרעיים מזוגגות ברוטב סילאן וצ'ילי: [items]
  • 500 גרם כרעיים של עוף טרי שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • כפות שמן זית
  • שיני שום קצוצות
  • פלפל צ'ילי אדום קצוץ (אפשר גם פחות)
  • ענפי רוזמרין (רק העלים)
  • עלי מרווה
  • לימון
  • כפות סילאן
  • כפית סוכר חום
  • ½ כוס מים
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט מלח
אופן ההכנה
  1. מחממים מחבת מעל להבה גבוהה ויוצקים את שמן הזית.
  2. מניחים את הכרעיים במחבת הלוהטת ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. סוגרים במכסה לצריבה של 7-8 דקות, כך שהכרעיים גם יתבשלו בציר של עצמן וגם ייצרבו בחום הגבוה. במהלך הצריבה, הופכים אותן על מנת שיצרבו משני הצדדים.
  3. מוסיפים את השום, הצ'ילי, עלי הרוזמרין והמרווה למחבת.
  4. סוחטים מעל את הלימון, יוצקים את הסילאן ומוסיפים את הסוכר החום. מערבבים מעט כך שהכרעיים יצופו ברוטב הסמיך שנוצר ומוסיפים חצי כוס מים.
  5. מעבירים את המחבת לאש בינונית, מכסים וממשיכים לבשל מכוסה 25-30 דקות, עד שהעוף מוכן והרוטב הסמיך מזגג את הכרעיים ממש כמו סירופ. מגישים.
כרעיים מזוגגות ברוטב סילאן וצ'ילי
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון כרעיים מזוגגות ברוטב סילאן וצ'ילי: [items]
  • 500 גרם כרעיים של עוף טרי שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • כפות שמן זית
  • שיני שום קצוצות
  • פלפל צ'ילי אדום קצוץ (אפשר גם פחות)
  • ענפי רוזמרין (רק העלים)
  • עלי מרווה
  • לימון
  • כפות סילאן
  • כפית סוכר חום
  • ½ כוס מים
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט מלח