פיקניק של שווארמה עם כל התוספות המפנקות בבית
מצרכים
- 1 ק״ג פרגיות מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה חתוך לרצועות דקות
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות
- 3 כפות תבלין שווארמה או 3 כפות תערובת ביתית המורכבת מיחס שווה של כורכום, כמון, פלפל שחור, בהרט
- 1/2 כף מלח גס
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
המלצת הגשה: לצד טחינה, סלט קצוץ, תפ"א אפוי / צ'יפס, פיתות
הכנת השווארמה:
- מערבבים היטב את כל מרכיבי השווארמה עם 3 כפות שמן ותבלין השווארמה.
- מחממים מחבת פסים גדולה פלאנצ'ה. מניחים את הבצל וכף שמן זית ומטגנים עד שמזהיב.
- מוסיפים את הפרגיות המתובלות ועם כף עץ מערבבים כל הזמן עד לצלייה וסגירה של כל רצועות השווארמה.
- כשהשווארמה חמה מגישים למרכז השולחן עם תוספות , או שמגישים בחצאי פיתות עם סלט וטחינה.
טיפים לתוספות למנת שווארמה מושלמת לפיקניק:
- את הפיתות מומלץ להניח על סיר אידוי עם מים רותחים מתחת ל- 5 דקות כדי לקבל פיתות רכות מאוד שלא נקרעות בקלות כאילו עכשיו יצאו מהמאפייה.
- אחרי האידוי כדי להשלים את חווית הפיקניק שורפים את החלק העליון של הפיתה על הגז לקבלת חריכה עדינה.
- את הטחינה למנה מומלץ לעשות נוזלית יותר כדי שתוכל להגיע לכל הפינות בפיתה ולהשתמש במים קרים, מה שישמור על צבעה הלבן של הטחינה.
- במקום צ'יפס מטוגן ניתן לפרוס פרוסות תפוחי אדמה להבריש אותן בשמן ומעט מלח גס ולאפות על נייר אפייה בתנור בחום של 180 מעלות עד השחמה – כ- 25 דקות .

מצרכים
- 1 ק״ג פרגיות מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה חתוך לרצועות דקות
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות
- 3 כפות תבלין שווארמה או 3 כפות תערובת ביתית המורכבת מיחס שווה של כורכום, כמון, פלפל שחור, בהרט
- 1/2 כף מלח גס
- 4 כפות שמן זית