צרו קשר

סלט עוף וצנוניות

20 דקות
hat_green_1
קל

סלט טעים במיוחד - גם קליל, גם מזין וגם משאיר טעם טוב - יש יותר טוב?

מצרכים
רשימת מצרכים למתכון סלט עוף וצנוניות: [items]
  • 1/2 ק"ג חזה עוף טרי של “עוף טוב”
  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 15-20 צנוניות
  • עגבניות בשלות ואדומות
  • לימון קטן ויפה
  • בצלים ירוקים
  • גבעולי כוסברה (לא חובה)
  • מלח גס
  • 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
2-3 מנות
חותכים חזה עוף טרי שגדל ללא אנטיביוטיקה מבית עוף טוב לנתחים המתאימים לנגיסה ומעבירים לקערה. יוצקים על הנתחים את שמן הזית ומיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל שחור בנדיבות. מחממים מחבת ברזל ללא שמן עד שהיא לוהטת ממש ומעבירים אליה 2 כפות בלבד מן הנתחים כדי שלא לקרר אותה. מקפיצים אותם במחבת בעזרת כף עץ עד שהם מוכנים ומקבלים צריבות זהובות ומעבירים לצלחת. חוזרים על הפעולה עם יתר נתחי העוף. שוטפים את הצנוניות, פורסים אותן לרוחבן לפרוסות דקות ברוחב 3-2 מ”מ, חותכים את העגבניות לרבעים, פורסים לרוחב ומעבירים הכל לקערה. שוטפים היטב את הלימון, חותכים לרבעים לאורכו ומסלקים את הגרעינים. פורסים 2 או 3 מהרבעים לפרוסות דקיקות ומוסיפים לסלט. קורעים את גבעולי הבצל הירוק לפיסות באורך 2 ס”מ ביד, מפרידים את עלי הכוסברה ומוסיפים גם אותם לקערה. 
מוסיפים את פיסות העוף אל קערת הצנוניות והלימון, מתבלים בעוד מעט מלח ופלפל ויוצקים מעל 2 כפות שמן זית. מערבבים קלות ומגישים מיד בקערות אישיות עם כוס יין לבן וקר.  
סלט עוף וצנוניות
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון סלט עוף וצנוניות: [items]
  • 1/2 ק"ג חזה עוף טרי של “עוף טוב”
  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 15-20 צנוניות
  • עגבניות בשלות ואדומות
  • לימון קטן ויפה
  • בצלים ירוקים
  • גבעולי כוסברה (לא חובה)
  • מלח גס
  • 2 כפות שמן זית