צרו קשר

קדירת שוקי עוף בירקות שורש

140 דקות
2_hats_green
בינוני
הוספת ירקות שורש לקדירה היא דרך מעולה לגרום לילדים ליהנות מירקות,
ולסיים מהצלחת בלי לעשות בעיות! מבחר ירקות השורש יכול להשתנות בהתאם לעונה ולמצאי בשוק
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון קדירת שוקי עוף בירקות שורש: [items]
  • 1/2 כוס שמן זית
  • אריזה (כ 6- יחידות) שוקי עוף עם העור של “עוף טוב”
  • כפות קמח לבן
  • בצלים או 2 חופנים של בצלצלים
  • ראשי שומר
  • ראשי שום
  • 5-6 שורשי פטרוזיליה
  • שורשי סלרי
  • גזרים
  • צנונים גדולים
  • צנון שחור
  • קולורבי
  • לפתות
  • 1/2 בקבוק יין לבן יבש
  • גבעולי סלרי עם העלים
  • צרור בינוני של פטרוזיליה
  • ענפי תימין
  • חופן עלי אזוב (זעתר) או אורגנו
  • עלי דפנה
  • 12 גרגירים פלפל אנגלי
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
4-6 מנות
מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה בסיר כבד ורחב או
בכלי חרס שאפשר להניח על האש. מייבשים היטב את שוקי
העוף מבית עוף טוב בעזרת מגבת, מקמחים ומנערים את עודפי הקמח. מכניסים
את השוקיים לשמן, מטגנים היטב להשחמה ומוציאים.
קולפים ושוטפים את הירקות הזקוקים לקילוף. מותירים את
ראשי השום שלמים וקוטמים בסכין חדה את ראשיהם כך
שהשיניים ייחשפו. את הצנון ואת הגזר אין צורך לקלף, אפשר 
רק לקרצף היטב את הקליפה. את הירקות הגדולים חותכים
לחצאים או לרבעים (לא יותר) ואת הקטנים והיפים מותירים
שלמים (גזר, שורש פטרוזיליה).
 
מוסיפים לסיר את הבצל, את השומר ואת השום. מטגנים
עד להזהבה תוך קרצוף תחתית הסיר. מוסיפים את שורשי
הפטרוזיליה ואת ראשי הסלרי ובעזרת כף עץ מקרצפים
את תחתית הסיר. מוסיפים את הגזרים, את פלחי הצנון, את
הקולורבי ואת הלפת וממשיכים לערבב עד שכל הירקות
מקבלים "כוויות" זהובות.
 
מחזירים את שוקי העוף לסיר, מוסיפים את היין ואת גבעולי
הסלרי והפטרוזיליה, התימין, האזוב, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.
מתבלים במלח ובפלפל שחור.
מביאים לרתיחה עדינה על אש בינונית ואחר כך מנמיכים לאש
קטנה ומבשלים בסיר מכוסה כשעתיים בבעבוע עדין ביותר.
טועמים את הציר ומתקנים תיבול.
מניחים את הסיר במרכז השולחן עם כף גדולה שתוכל לאסוף
גם את הרוטב ומוזגים כוס יין אדום וטוב.
 
צילום דן פרץ
 
קדירת שוקי עוף בירקות שורש
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון קדירת שוקי עוף בירקות שורש: [items]
  • 1/2 כוס שמן זית
  • אריזה (כ 6- יחידות) שוקי עוף עם העור של “עוף טוב”
  • כפות קמח לבן
  • בצלים או 2 חופנים של בצלצלים
  • ראשי שומר
  • ראשי שום
  • 5-6 שורשי פטרוזיליה
  • שורשי סלרי
  • גזרים
  • צנונים גדולים
  • צנון שחור
  • קולורבי
  • לפתות
  • 1/2 בקבוק יין לבן יבש
  • גבעולי סלרי עם העלים
  • צרור בינוני של פטרוזיליה
  • ענפי תימין
  • חופן עלי אזוב (זעתר) או אורגנו
  • עלי דפנה
  • 12 גרגירים פלפל אנגלי
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס