צרו קשר

סופריטו עוף וערמונים

90 דקות
hat_green_1
קל

קשה מאוד להיכשל בהכנה של סופריטו ובטח שאי אפשר שלא להתאהב בו - סיר עם עוף ותפוחי אדמה שחומים ועסיסיים עטופים רוטב סמיך, בתוספת ערמונים שיהפכו את המנה למנצחת!

מתכון מאת: אינס שילת ינאי

בשיתוף וואלה

מצרכים
רשימת מצרכים למתכון סופריטו עוף וערמונים: [items]
  • כרעי עוף, עם הסימון הירוק
  • בצלים גדולים, חתוכים לרצועות
  • שיני שום פרוסות
  • תפוחי אדמה חצויים או חתוכים לרבעים, תלוי בגודל
  • שקית ערמונים בוואקום
  • כפית פלפל שחור גרוס (גדושה)
  • כפית מלח
  • כף בהרט
  • כפית כורכום
  • קורט אגוז מוסקט
  • ¼ כוס שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
  1. מחממים בסיר רחב רבע כוס שמן ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הצדדים רק עד לקבלת צבע שחום. מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד.
  2. באותו הסיר מטגנים את העופות (שתי יחידות בכל פעם) משני הצדדים עד השחמה ומוציאים.
  3. מוסיפים לסיר את רצועות הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב על להבה נמוכה כ- 10 דקות עד שהבצל משחים.
  4. מוסיפים את התבלינים היבשים ופרוסות השום, מערבבים ומטגנים כדקה.
  5. מניחים מעל את העופות, מסדרים ביניהם את תפוחי האדמה המטוגנים ומפזרים את הערמונים.
  6. יוצקים מים רק עד מחצית גובה המרכיבים שבסיר ומביאים לרתיחה.
  7. מעבירים לאש הכי קטנה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים כ-40 דקות עד שתפוחי האדמה והעוף רכים והרוטב מצטמצם ומסמיך.
סופריטו עוף וערמונים
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון סופריטו עוף וערמונים: [items]
  • כרעי עוף, עם הסימון הירוק
  • בצלים גדולים, חתוכים לרצועות
  • שיני שום פרוסות
  • תפוחי אדמה חצויים או חתוכים לרבעים, תלוי בגודל
  • שקית ערמונים בוואקום
  • כפית פלפל שחור גרוס (גדושה)
  • כפית מלח
  • כף בהרט
  • כפית כורכום
  • קורט אגוז מוסקט
  • ¼ כוס שמן קנולה לטיגון