סופריטו עוף וערמונים
קשה מאוד להיכשל בהכנה של סופריטו ובטח שאי אפשר שלא להתאהב בו - סיר עם עוף ותפוחי אדמה שחומים ועסיסיים עטופים רוטב סמיך, בתוספת ערמונים שיהפכו את המנה למנצחת!
מתכון מאת: אינס שילת ינאי
בשיתוף וואלה
מצרכים
- 4 כרעי עוף, עם הסימון הירוק
- 3 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות
- 4 שיני שום פרוסות
- 5 תפוחי אדמה חצויים או חתוכים לרבעים, תלוי בגודל
- 1 שקית ערמונים בוואקום
- 1 כפית פלפל שחור גרוס (גדושה)
- 1 כפית מלח
- 1 כף בהרט
- 1 כפית כורכום
- קורט אגוז מוסקט
- ¼ כוס שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
- מחממים בסיר רחב רבע כוס שמן ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הצדדים רק עד לקבלת צבע שחום. מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד.
- באותו הסיר מטגנים את העופות (שתי יחידות בכל פעם) משני הצדדים עד השחמה ומוציאים.
- מוסיפים לסיר את רצועות הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב על להבה נמוכה כ- 10 דקות עד שהבצל משחים.
- מוסיפים את התבלינים היבשים ופרוסות השום, מערבבים ומטגנים כדקה.
- מניחים מעל את העופות, מסדרים ביניהם את תפוחי האדמה המטוגנים ומפזרים את הערמונים.
- יוצקים מים רק עד מחצית גובה המרכיבים שבסיר ומביאים לרתיחה.
- מעבירים לאש הכי קטנה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים כ-40 דקות עד שתפוחי האדמה והעוף רכים והרוטב מצטמצם ומסמיך.

מצרכים
- 4 כרעי עוף, עם הסימון הירוק
- 3 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות
- 4 שיני שום פרוסות
- 5 תפוחי אדמה חצויים או חתוכים לרבעים, תלוי בגודל
- 1 שקית ערמונים בוואקום
- 1 כפית פלפל שחור גרוס (גדושה)
- 1 כפית מלח
- 1 כף בהרט
- 1 כפית כורכום
- קורט אגוז מוסקט
- ¼ כוס שמן קנולה לטיגון