כשפופקורן דג פוגש את הדיקסי
ההתמכרות החדשה שלכם – נתחי דג בציפוי צ'יפס פריך ברוטב הכנפיים המפורסם של הדיקסי תתכוננו לפיצוץ של מרקמים וטעמים
מתכון מאת: רון יוחננוב
בשיתוף וואלה
מצרכים
- 1 חבילה פופקורן דג עשוי מ - 100 אחוז נתח פילה דג (400 גרם)
- 50 גרם חמאה (או נטורינה)
- 3 שיני שום
- מעט צ'ילי אדום טרי קצוץ דק
- ½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 2-3 כפות רוטב צ'ילי חריף (לא חובה)
- 150 מ״ל שמנת לבישול 15% (או קרם קוקוס)
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור
- בצל ירוק קצוץ, להגשה
- לסלט רענן להגשה:
- 1 שקית עלי חסה טריים וצעירים, מכל סוג שאוהבים
- 1 צרור עלי רוקט
- 1 מלפפון חתוך לרצועות
- 10 עגבניות שרי חצויות
- ½ בצל סגול פרוס דק
- 10 צנוניות פרוסות דק
- 10 עלי בזיליקום
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כפית דבש או סילאן
- 1 כפית חומץ בלסמי
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-230 מעלות. מניחים את הפופקורן דג על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור החם ל-20 דקות עד שהדג הופך להיות פריך וקריספי.
- בינתיים, מחממים את החמאה במחבת. מוסיפים את השום והצ'ילי הטרי הקצוץ ומזהיבים מעט (1-2 דקות).
- יוצקים פנימה את רוטב הצ'ילי המתוק, הצ'ילי החריף (אם אוהבים מאוד חריף) והשמנת ומבשלים יחד כ-10 דקות על להבה בינונית עד הסמכה. טועמים ואם צריך מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
- מוסיפים את הפופקורן דג הפריך לתוך המחבת עם הרוטב ומערבבים היטב עד שכדורי הדג מצופים היטב ברוטב. מסירים מהאש ומפזרים מעל מעט בצל קצוץ.
- מערבבים את מרכיבי הסלט ומגישים יחד.

מצרכים
- 1 חבילה פופקורן דג עשוי מ - 100 אחוז נתח פילה דג (400 גרם)
- 50 גרם חמאה (או נטורינה)
- 3 שיני שום
- מעט צ'ילי אדום טרי קצוץ דק
- ½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 2-3 כפות רוטב צ'ילי חריף (לא חובה)
- 150 מ״ל שמנת לבישול 15% (או קרם קוקוס)
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור
- בצל ירוק קצוץ, להגשה
- לסלט רענן להגשה:
- 1 שקית עלי חסה טריים וצעירים, מכל סוג שאוהבים
- 1 צרור עלי רוקט
- 1 מלפפון חתוך לרצועות
- 10 עגבניות שרי חצויות
- ½ בצל סגול פרוס דק
- 10 צנוניות פרוסות דק
- 10 עלי בזיליקום
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כפית דבש או סילאן
- 1 כפית חומץ בלסמי
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס