צרו קשר

קציצות עוף בבצק עלים

חצי שעה
hat_green_1
קל

הביס המושלם זה ביס עם בצק עלים פריך וזהוב, בצלים מקורמלים וקציצות עוף עסיסיות

 

מתכון מאת: רון יוחננוב

בשיתוף וואלה

מצרכים
רשימת מצרכים למתכון קציצות עוף בבצק עלים: [items]
  • 12 קציצות עוף של "עוף טוב"
  • 1 חבילה בצק עלים (מופשר במקרר)
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 בצלים גדולים, מקולפים וחתוכים לרצועות
  • 4 גבעולי טימין טריים
  • ½ כוס יין לבן
  • 1 כפית קורנפלור
  • ⅓ כוס מים
  • 1 כף סילאן
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ביצה טרופה, להברשת הבצק
  • תבנית שקעים למאפינס
אופן ההכנה

 

1.מכינים בצלים מקורמלים: מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הבצל והטימין ומזהיבים היטב (בערך 10 דקות).

2. אחרי שהבצל הזהיב יפה, יוצקים את היין הלבן ומאדים אותו כמעט לגמרי.

3. ממיסים כפית קורנפלור בשליש כוס מים ומוסיפים לבצלים עם הסילאן והתבלינים. מערבבים ומבשלים כ-10 דקות מעל להבה בינונית (אם צריך אפשר להוסיף מעט מים רותחים). מסירים מהאש.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות.

5. אופן ההרכבה: פותחים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים אותו עם סכין ל-12 ריבועים.

6. בתבנית שקעים מסדרים את ריבועי הבצק כך שכל ריבוע יכסה את התחתית והדפנות של כל שקע. מעל כל ריבוע בצק מניחים כף גדושה של הבצלים המקורמלים ומעל כל אחד מהם קציצת עוף קפואה. מכסים כל קציצה בכף נוספת של בצלים.

7. מברישים את קצוות הבצק בביצה ומכניסים לתנור. אופים כ-25 דקות או עד הזהבה.

8. מגישים חם עם טחינה וסלט ירקות קצוץ דק ליד.

קציצות עוף בבצק עלים
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון קציצות עוף בבצק עלים: [items]
  • 12 קציצות עוף של "עוף טוב"
  • 1 חבילה בצק עלים (מופשר במקרר)
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 בצלים גדולים, מקולפים וחתוכים לרצועות
  • 4 גבעולי טימין טריים
  • ½ כוס יין לבן
  • 1 כפית קורנפלור
  • ⅓ כוס מים
  • 1 כף סילאן
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ביצה טרופה, להברשת הבצק
  • תבנית שקעים למאפינס