תבשיל שקשוקה בסגנון ספרדי
תבשיל צבעוני בסגנון ספרדי עם פלפלים, עגבניות טריות, תפוחי אדמה זהובים ופופקורן דג שאתם חייבים לנסות!
מתכון מאת: אינס שילת ינאי
בשיתוף וואלה
מצרכים
- 1 חבילה פופקורן דג עשוי מ-100 אחוז נתח פילה דג (400 גרם מיני פילה אמנון בציפוי צ'יפס)
- 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני, חתוכים לקוביות בינוניות או פרוסות
- 1 פלפל אדום מתוק, חתוך לקוביות בינוניות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות בינוניות
- ½ פלפל חריף ירוק פרוס לרצועות
- 1 בצל סגול בגודל בינוני, חתוך לקוביות
- 5 עגבניות קטנות, חתוכות לרבעים
- 4 שיני שום פרוסות
- ½ כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ¼ כוס מים
- 2 ביצים (לא חובה)
- ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה, להגשה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות, מניחים את פופקורן הדג על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-10 דקות.
- בינתיים יוצקים את השמן למחבת וכשהוא חם, מטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד הזהבה יפה מכל הצדדים. מוציאים לצלחת.
- מכניסים למחבת בה טיגנו את תפוחי האדמה, את הבצל, השום והפלפלים. מטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את העגבניות ומחזירים את תפוחי האדמה המטוגנים. מערבבים ויוצקים את רבע כוס המים והתבלינים.
- מניחים את פופקורן הדג בתוך התבשיל שבמחבת ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-6 דקות. ניתן להוסיף בשלב זה גם את הביצים - יוצרים בתבשיל שתי גומות עם כף ולתוכן שוברים את הביצים. מבשלים את הביצים במשך 3-4 דקות.
- לפני ההגשה מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל ומגישים.

מצרכים
- 1 חבילה פופקורן דג עשוי מ-100 אחוז נתח פילה דג (400 גרם מיני פילה אמנון בציפוי צ'יפס)
- 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני, חתוכים לקוביות בינוניות או פרוסות
- 1 פלפל אדום מתוק, חתוך לקוביות בינוניות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות בינוניות
- ½ פלפל חריף ירוק פרוס לרצועות
- 1 בצל סגול בגודל בינוני, חתוך לקוביות
- 5 עגבניות קטנות, חתוכות לרבעים
- 4 שיני שום פרוסות
- ½ כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ¼ כוס מים
- 2 ביצים (לא חובה)
- ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה, להגשה