קציצות ברוטב ירקות קלויים | המתכון הסודי של “עוף טוב"
יש המון סוגי רטבים לקציצות, אבל רק רוטב אחד שעליו כולם תמיד מסכימים -
קציצות ברוטב ירקות קלויים מ- 100% רכיבים טבעיים!
מצרכים
- 1 ק”ג עגבניות שרי
- 2 פלפלים אדומים בשרניים, נקיים מזרעים וחתוכים לרבעים
- 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לרבעים
- 5 שיני שום קלופות
- 5 כפות שמן זית
- 1-2 כפיות מחוקות מלח, או לפי הטעם
- 1/2 כפית פלפל שחור טרי
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 אריזה קציצות מ 100%- רכיבים טבעיים של “עוף טוב”
אופן ההכנה
2-4 מנות
מחממים תנור ל 220- מעלות. מכסים תבנית בנייר אלומיניום
ומסדרים בה את תערובת הירקות והשום בשכבה אחת. יוצקים
את שמן הזית מעל הירקות וממליחים. מכניסים לתנור ואופים
כ-30 דקות, או עד שהירקות משחימים. מעבירים את הירקות
האפויים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
מעבירים לסיר, מתבלים בפלפל שחור, פפריקה מתוקה, מוסיפים
1/2 כוס מים רותחים ומערבבים. טועמים תיבול ומתקנים.
מעבירים את הקציצות העסיסיות של "עוף טוב" לסיר )אין צורך
בהפשרה מוקדמת). מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות.

מצרכים
- 1 ק”ג עגבניות שרי
- 2 פלפלים אדומים בשרניים, נקיים מזרעים וחתוכים לרבעים
- 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לרבעים
- 5 שיני שום קלופות
- 5 כפות שמן זית
- 1-2 כפיות מחוקות מלח, או לפי הטעם
- 1/2 כפית פלפל שחור טרי
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 אריזה קציצות מ 100%- רכיבים טבעיים של “עוף טוב”