צרו קשר

סחוט טרי: עוף במיץ תפוזים

25 דקות
hat_green_1
קל

מתכון לעוף עסיסי בתנור עם רוטב חמוץ מתוק של תפוזים. מנה עיקרית נהדרת, שתתאים עם כמעט כל תוספת ולא תוכלו להפסיק לזלול ממנה

בשיתוף פודי

מצרכים
רשימת מצרכים למתכון סחוט טרי: עוף במיץ תפוזים: [items]
  • 5 שוקי עוף עם עור בינוניות של עוף טוב
  • 1 בצל בינוני
  • 1 ראש סלרי גדול, חתוך לקוביות של 1 ס"מ
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים למטבעות
  • 1 תפוז בינוני חתוך לפרוסות דקות יחד עם הקליפה
  • משרה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כוסות יין לבן חצי יבש
  • 2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה מלח דק
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים
  • אפייה
  • 1/2 כוס מים
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה גדולה את חומרי המשרה.
  3. מכניסים לתוך הקערה את חלקי העוף ואת הירקות ומערבבים היטב כך שהעוף והירקות יהיו מצופים.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות או אפילו ללילה שלם.
  5. מסדרים בתבנית חסינת חום את הירקות ועליהם מניחים את חלקי העוף ושופכים פנימה את המשרה.
  6. מוסיפים את המים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעה בתנור.
  7. מסירים את רדיד האלומיניום, הופכים את העוף כשהעור כלפי מעלה.
  8. יוצקים מהנוזלים על העוף ואופים עוד 30 דקות עד שהעוף משחים.
  9. מגישים עם אורז או עם תפוחי אדמה אפויים.
סחוט טרי: עוף במיץ תפוזים
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון סחוט טרי: עוף במיץ תפוזים: [items]
  • 5 שוקי עוף עם עור בינוניות של עוף טוב
  • 1 בצל בינוני
  • 1 ראש סלרי גדול, חתוך לקוביות של 1 ס"מ
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים למטבעות
  • 1 תפוז בינוני חתוך לפרוסות דקות יחד עם הקליפה
  • משרה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כוסות יין לבן חצי יבש
  • 2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה מלח דק
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים
  • אפייה
  • 1/2 כוס מים