צרו קשר

שניצל דק עם תפוחי אדמה אפויים ברוזמרין איתי גרונר ל”עוף טוב”

70 דקות
hat_green_1
קל
אין דבר שילדים אוהבים יותר משניצל קריספי ועסיסי, חוץ משניצל
קריספי ועסיסי עם ציפס! תכירו את המתכון שכל הורה צריך, וכל ילד יעריך
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון שניצל דק עם תפוחי אדמה אפויים ברוזמרין איתי גרונר ל”עוף טוב”: [items]
  • לשניצלים:
  • אריזה חזה עוף פרוס דק של “עוף טוב”
  • 1/4 כוס קמח לבן
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • ביצים
  • 300 גרם פירורי לחם
  • כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן קנולה לטיגון
  • לצ'יפס:
  • 20 תפוחי אדמה גמדיים לבנים
  • שיני שום לא קלופות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כפית מלח גס
  • כפית רוזמרין מיובש
  • כפית פלפל שחור
  • כפית פפריקה מתוקה (או חריפה לחובבי החריף)
  • 1/2 כפית כורכום (למי שאוהב)
אופן ההכנה
2-4 מנות
מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים ומומלחים כ 10-דקות.
מסננים ומניחים להתייבש.
מחממים תנור ל- 220 מעלות.
חוצים את תפוחי האדמה (אין צורך לקלוף אותם) ומניחים
בקערה. מוסיפים את השום, שמן הזית, המלח, הרוזמרין, הפלפל
השחור, הפפריקה המתוקה (או החריפה) והכורכום )למי שאוהב).
מערבבים כך שתפוחי האדמה יהיו מצופים היטב ומסדרים אותם
בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם הצד החתוך כלפי מטה.
מכניסים לתנור וצולים 20 דקות. הופכים את תפוחי האדמה
ומחזירים לתנור ל- 20 דקות נוספות, או עד שהם צלויים מבחוץ
ורכים מבפנים.
 
בינתיים מכינים את השניצלים: בקערה אחת מערבבים את הקמח
ואבקת האפייה (היא עוזרת להדבקה של פירורי הלחם לשניצל).
בקערה שנייה טורפים את הביצים. בקערה שלישית מערבבים את
פירורי הלחם עם הפפריקה המתוקה ומתבלים במעט מלח ופלפל.
טובלים את פרוסות חזה העוף זו אחר זו בקמח. ומנערים היטב
מקמח עודף. מעבירים את הפרוסות לקערת הביצים ומשרים
כ- 10 דקות.
 
מחממים שמן קנולה בגובה כ 1/2- סמ במחבת גדולה. מעבירים
שניצל אחד לקערת פירורי הלחם ומצפים אותו היטב. מטגנים
דקה, הופכים ומטגנים מהצד השני. כעבור דקה נוספת מוציאים
את השניצל לצלחת עם נייר סופג ומכסים כדי שיישאר
חם. חוזרים על הפעולות עם יתר הנתחים.
מחלקים את השניצלים ואת תפוחי האדמה לצלחות, מוסיפים  2
פרוסות לימון לכל צלחת ומגישים חם.
 
איתי גרונר
צילום דן פרץ
שניצל דק עם תפוחי אדמה אפויים ברוזמרין איתי גרונר ל”עוף טוב”
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון שניצל דק עם תפוחי אדמה אפויים ברוזמרין איתי גרונר ל”עוף טוב”: [items]
  • לשניצלים:
  • אריזה חזה עוף פרוס דק של “עוף טוב”
  • 1/4 כוס קמח לבן
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • ביצים
  • 300 גרם פירורי לחם
  • כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן קנולה לטיגון
  • לצ'יפס:
  • 20 תפוחי אדמה גמדיים לבנים
  • שיני שום לא קלופות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כפית מלח גס
  • כפית רוזמרין מיובש
  • כפית פלפל שחור
  • כפית פפריקה מתוקה (או חריפה לחובבי החריף)
  • 1/2 כפית כורכום (למי שאוהב)