צרו קשר

קדירת עוף ביין אדום וירקות שורש

150 דקות
hat_green_1
קל
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון קדירת עוף ביין אדום וירקות שורש: [items]
  • בשוק:
  • עוף שלם מחולק לשמונה חלקים או 4 כרעי עוף שלמות (שוק וירך), בעלות עור שלם ובהיר מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב.
  • 60 מ"ל שמן זית
  • בצל לבן
  • לפת
  • שורש סלרי
  • שורש פטרוזיליה
  • קולורבי
  • גבעולי סלרי
  • 12 גבעולי פטרוזיליה
  • שיני שום מקולפות מראש שום שלם
  • עלי דפנה
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי
  • 500 מ"ל יין אדום יבש מעולה
  • סלסלת פטריות שמפניון קטנות
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה

4 מנות

במטבח:
שוטפים היטב את כרעי העוף ונפטרים מעודפי עור. בסיר ברזל רחב וכבד בעל מכסה מתאים, מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה. מניחים בסיר את כרעי העוף כשחלק העור פונה אל הסיר ומטגנים להזהבה. הופכים ומזהיבים גם את צידן השני של הכרעיים ומוציאים לקערה. 
בינתיים קולפים את הבצל ויתר השורשים. את הגדולים ניתן לחצות ואילו את הקטנים משאירים שלמים. מעבירים אותם לסיר בו הוזהב העוף ומערבבים בכף עץ, כך שיעטפו בשומן ויצרבו מעט. כשהירקות מעט מתרככים, מניחים מעל את גבעולי הסלרי והפטרוזיליה ומפזרים את שיני השום, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מתבלים במלח ובפלפל. מסדרים מעל בשכבה אחת את כרעי העוף בצמוד מאוד, כשצד העור הזהוב פונה כלפי מעלה. 
יוצקים על הכל את היין עד כדי כיסוי העוף. מביאים את היין לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומכסים. מבשלים את העוף כשעתיים בבעבוע עדין מאוד.
כ- 20 דקות לפני תום הבישול מקפיצים את הפטריות במחבת חמה עם 2 כפות שמן זית, עד שהן נצרבות מעט ומוסיפים אותן אל הסיר.

אנרגיה (קלוריות) 523
חלבון גר׳- 37
פחמימות גר׳-8
שומן  גר׳-28
שומן רווי גר׳-6
סיבים גר׳-3
כולסטרול גר׳-116

 

בשיתוף מאקו

צילום דן פרץ

 

קדירת עוף ביין אדום וירקות שורש
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון קדירת עוף ביין אדום וירקות שורש: [items]
  • בשוק:
  • עוף שלם מחולק לשמונה חלקים או 4 כרעי עוף שלמות (שוק וירך), בעלות עור שלם ובהיר מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב.
  • 60 מ"ל שמן זית
  • בצל לבן
  • לפת
  • שורש סלרי
  • שורש פטרוזיליה
  • קולורבי
  • גבעולי סלרי
  • 12 גבעולי פטרוזיליה
  • שיני שום מקולפות מראש שום שלם
  • עלי דפנה
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי
  • 500 מ"ל יין אדום יבש מעולה
  • סלסלת פטריות שמפניון קטנות
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס