צרו קשר

פאי רועים ים תיכוני עם עוף כרובית

שעה
hat_green_1
קל
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון פאי רועים ים תיכוני עם עוף כרובית: [items]
  • בשוק:
  • למלית:
  • כרוביות בינוניות, טריות ומוצקות
  • תפוחי אדמה גדולים או 4 קטנים
  • ביצים
  • מלח דק
  • חומרים לבסיס:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • בצלים
  • שיני שום
  • ק"ג בשר עוף טחון מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב
  • מעט תימין
  • כפות קמח
  • מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה

4-6 מנות

במטבח:
מפרקים את הכרוביות לפרחים ושוטפים היטב. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות. מעבירים את פרחי הכרובית ותפוחי האדמה לרשת אידוי בסיר מכוסה עם מעט מים ומאדים עד לריכוך. שימו לב שמשך האידוי של הכרובית קצר מזה של תפוחי האדמה - פריסתם לפרוסות דקות מוודאת שיהיו מוכנים באותו שלב. מעבירים לקערה ומניחים לכרובית ולתפוחי האדמה להצטנן ולנוזלים להתאדות. 
בינתיים קוצצים דק את הבצלים ומאדים במחבת עם שמן הזית עד לשקיפות. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ואת התימין ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו היטב בעזרת כף עץ. כשצבע הבשר הופך לאפור ומרבית הנוזלים מתאדים מוסיפים את הקמח בהדרגה, מערבבים היטב ונזהרים שלא לשרוף. ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש. 
כעת מועכים את הכרובית יחד עם תפוחי האדמה והביצים למחית אחידה וחלקה. מתבלים במלח ובפלפל. 
מעבירים את העוף לתבנית מתאימה או לסיר כבד, חסין חום, כך שיגיע לגובה של כשלושה רבעים. מכסים בפירה הכרובית בעזרת מרית ומחליקים את פני הפשטידה. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-20 דקות, רק עד שהציפוי מקבל גוון זהוב ופריך. 
להגשה חופרים החוצה כף נדיבה אל כל צלחת, כך שיהיו בה גם עוף וגם כרובית.

אנרגיה (קלוריות) 424
חלבון גר׳- 46
פחמימות גר׳-15
שומן  גר׳-17
שומן רווי גר׳-3
סיבים גר׳-4
כולסטרול גר׳-142

 


 

פאי רועים ים תיכוני עם עוף כרובית
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון פאי רועים ים תיכוני עם עוף כרובית: [items]
  • בשוק:
  • למלית:
  • כרוביות בינוניות, טריות ומוצקות
  • תפוחי אדמה גדולים או 4 קטנים
  • ביצים
  • מלח דק
  • חומרים לבסיס:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • בצלים
  • שיני שום
  • ק"ג בשר עוף טחון מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב
  • מעט תימין
  • כפות קמח
  • מלח ופלפל שחור גרוס