צרו קשר

שישליק פרגיות בשום, נענע וסומאק

70 דקות
hat_green_1
קל
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון שישליק פרגיות בשום, נענע וסומאק: [items]
  • בשוק:
  • שיניים מפורקות וקלופות מראש שום שלם
  • גבעולי נענע
  • כף גדושה סומאק
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • ק"ג פרגיות (ירך עוף מפורק) מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב
אופן ההכנה

5 מנות

במטבח:
קוצצים דק את שיני השום ומעבירים לקערה. מפרידים את עלי הנענע 
ומוסיפים אל הקערה יחד עם הסומאק. יוצקים על הכל את מיץ הלימון ושמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. 
חותכים את העוף לנתחים בגודל אחיד ונפטרים מעודפי שומן וגידים. מעבירים את הנתחים אל המשרה ומעסים אותם בעזרת הידיים כדקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה או למשך לילה שלם.
משחילים את הנתחים על גבי שיפודים וצולים על גריל פחמים או בעזרת מחבת פסים על הגז. מגישים עם עגבניות צלויות, טחינה טובה ופיתה טרייה.

אנרגיה (קלוריות) 345
חלבון גר׳- 40
פחמימות גר׳-3
שומן  גר׳-20
שומן רווי גר׳-3.5
סיבים גר׳-0.5
כולסטרול גר׳-166



בשיתוף מאקו

צילום דן פרץ

שישליק פרגיות בשום, נענע וסומאק
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון שישליק פרגיות בשום, נענע וסומאק: [items]
  • בשוק:
  • שיניים מפורקות וקלופות מראש שום שלם
  • גבעולי נענע
  • כף גדושה סומאק
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • ק"ג פרגיות (ירך עוף מפורק) מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב