צרו קשר

סופריטו שוקי עוף בסלרי

140 דקות
hat_green_1
קל
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון סופריטו שוקי עוף בסלרי: [items]
  • בשוק:
  • 12 שוקי עוף טרי, עם עור שלם ונקי מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב
  • כרישה
  • צרור גבעולי סלרי עלים שלם
  • שורש סלרי
  • שיניים קלופות מראש שום שלם
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה

6-8 מנות

במטבח:
מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה בסיר כבד הנכנס לתנור וצורבים בו את שוקי העוף עד להזהבה. מוציאים את העופות מן הסיר ומכבים את האש. פורסים את הכרישה לפרוסות בעובי ½ ס"מ ומעבירים לסיר עם השמן בו נצרב העוף. 
שוטפים היטב את גבעולי הסלרי, חוצים את הגבעולים לאורכם ומפזרים בסיר עם העלים. קולפים ושוטפים את שורש הסלרי, פורסים לפרוסות עבות, מסדרים גם אותן בסיר יחד עם שיני השום ויוצקים מעל הכל את היין.
מתבלים במלח ובפלפל וסוחטים מעל מעט ממיץ הלימון. מסדרים מעל את כרעי העוף הזהובות, מתבלים בעוד מלח ופלפל ויוצקים את שארית מיץ הלימון על העוף. מכסים את הסיר במכסה או ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשעה. כעבור שעה מסירים את המכסה וממשיכים למשך כחצי שעה נוספת. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים או יין לבן.
מגישים את הסיר למרכז השולחן עם ערימת צלחות ומזלגות וכיכר לחם לבן ורך שיספוג את המיץ. גם כוס צוננת של שרדונה לא תזיק פה.

אנרגיה (קלוריות) 362
חלבון גר׳- 43
פחמימות גר׳-4
שומן  גר׳-17
שומן רווי גר׳-3
סיבים גר׳-1
כולסטרול גר׳-169

 

בשיתוף מאקו

צילום דן פרץ

 


 

סופריטו שוקי עוף בסלרי
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון סופריטו שוקי עוף בסלרי: [items]
  • בשוק:
  • 12 שוקי עוף טרי, עם עור שלם ונקי מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב
  • כרישה
  • צרור גבעולי סלרי עלים שלם
  • שורש סלרי
  • שיניים קלופות מראש שום שלם
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס