צרו קשר

סינייה קבנוס עם טחינה ועגבניות

70 דקות
hat_green_1
קל
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון סינייה קבנוס עם טחינה ועגבניות: [items]
  • בשוק:
  • תפוחי אדמה
  • כפות שמן זית
  • 6-8 נקניקי קבנוס מופחת שומן רווי של עוף טוב (סה"כ 240 גרם)
  • כפות אריסה
  • עגבניות
  • כוס טחינה גולמית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ים
  • פלפל שחור
אופן ההכנה

4 מנות

במטבח:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם ננעצים בסכין אך אינם רכים מדי. מוציאים ממי הבישול, מצננים מעט וקולפים. 
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי סנטימטר אחד, משמנים תבנית מתכת בשמן הזית ומסדרים בה את הפרוסות, האחת ליד השנייה. 
חותכים את הקבנוס לפרוסות בעובי סנטימטר אחד ומסדרים ליד ומעל תפוחי האדמה בשכבה אחידה. מפזרים מעל גם מעט מהאריסה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך כ-10 דקות, עד שהקבנוס מזהיב מעט.
בינתיים פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי ½ ס"מ. מוציאים את התבנית מן התנור, מסדרים מעל את העגבניות ומחזירים לתנור לכ-10 דקות נוספות.
מכינים טחינה דלילה: מעבירים את הטחינה ומיץ הלימון לקערת ערבוב ומוסיפים כוס ורבע מים. מערבבים היטב. מתבלים במלח, טועמים ומתקנים תיבול.
מוציאים את התבנית מן התנור, יוצקים מעל את הטחינה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד שהטחינה מזהיבה ונסדקת מעט.
מומלץ להגיש עם פיתה טרייה וסלט טרי

אנרגיה (קלוריות) 711
חלבון גר׳- 31
פחמימות גר׳-22.2
שומן  גר׳-55
שומן רווי גר׳-14
סיבים גר׳-3
כולסטרול גר׳-102

 

 

סינייה קבנוס עם טחינה ועגבניות
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון סינייה קבנוס עם טחינה ועגבניות: [items]
  • בשוק:
  • תפוחי אדמה
  • כפות שמן זית
  • 6-8 נקניקי קבנוס מופחת שומן רווי של עוף טוב (סה"כ 240 גרם)
  • כפות אריסה
  • עגבניות
  • כוס טחינה גולמית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ים
  • פלפל שחור