צרו קשר

חמין מקרוני וכרעיים קייצי

10 דקות + לילה אפייה
hat_green_1
קל
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון חמין מקרוני וכרעיים קייצי: [items]
  • בשוק:
  • עוף שלם בגודל בינוני שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן צמחי
  • בצלים
  • שיני שום
  • 750 גרם בוקטיני (ספגטי חלולים)
  • 4-5 תפוחי אדמה קטנים
  • מלח ים דק
  • פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה

6-8 מנות

במטבח:
חותכים את העוף לאורך הגב בעזרת מספריים מתאימות ונפטרים מעמוד השדרה והזנב. על גבי להבה גבוהה מחממים מעט שמן בסיר כבד ומזהיבים היטב את העוף מכל צדדיו. פורסים דק את הבצל, מוציאים את העוף מן הסיר, מנמיכים מעט את הלהבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. פורסים את השום ומוסיפים אף אותו. ממשיכים בטיגון עוד כדקה או שתיים ומכבים את הלהבה.
בינתיים מבשלים את הספגטי בהרבה מים עם מלח עד לדרגת אל-דנטה ולא יותר. מסננים את הספגטי ומעבירים לקערה יחד עם הבצל והשום המטוגנים, יתר השמן, מלח ופלפל שחור. מערבבים.
חוצים את תפוחי האדמה ומניחים בתחתית הסיר כשהחלק החתוך כלפי מטה. מפזרים מעל מעט מהספגטי עד ליצירת שכבה אחידה. מניחים מעל את העוף על צידו ומסדרים בתוכו וסביבו את יתר הספגטי. מהדקים את הספגטי היטב ומכסים בנייר אפייה או רדיד אלומיניום צמוד. מכסים במכסה, מניחים על גבי להבה בינונית ומבשלים עד שנשמע צליל טיגון מתוך הסיר. מסירים מן הלהבה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות. משאירים למשך הלילה או ל-10 שעות לפחות. 
מגישים את הסיר אל השולחן או שהופכים על גבי מגש רחב. אוכלים עם סלט ירקות טרי ואריסה חריפה.

אנרגיה (קלוריות) 845
חלבון גר׳- 40
פחמימות גר׳-86
שומן  גר׳-38
שומן רווי גר׳-7
סיבים גר׳-4
כולסטרול גר׳-83

 

בשיתוף מאקו

צילום דן פרץ

 

חמין מקרוני וכרעיים קייצי
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון חמין מקרוני וכרעיים קייצי: [items]
  • בשוק:
  • עוף שלם בגודל בינוני שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן צמחי
  • בצלים
  • שיני שום
  • 750 גרם בוקטיני (ספגטי חלולים)
  • 4-5 תפוחי אדמה קטנים
  • מלח ים דק
  • פלפל שחור גרוס