צרו קשר

כריך סלמי איטלקי חם בלחמניית זיתים

140 דקות
2_hats_green
בינוני
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון כריך סלמי איטלקי חם בלחמניית זיתים: [items]
  • בשוק:
  • ללחמנייה:
  • כף (15 גרם) מלח
  • ק"ג קמח
  • כפות (60 גרם) סוכר לבן
  • כף (15 גרם) שמרים יבשים
  • כוסות מים פושרים
  • חלמונים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן צמחי (תירס או סויה)
  • 3/4 כוס זיתים מגולענים
  • ביצה להברשת הלחמניות
  • למילוי:
  • פרוסות סלמי איטלקי של עוף טוב לכל לחמנייה
  • חרדל איכותי
אופן ההכנה

9 מנות

במטבח:
מניחים את המלח בתחתית קערת המערבל, מעליו מנפים את הקמח ועל כולם מפזרים את הסוכר והשמרים. יוצקים כוס מים חמימים לקערה ומתחילים בפעולת הערבול בעזרת קרס לישה. 
מוסיפים את החלמונים ואת השמן ומניחים למערבל לעבוד במהירות נמוכה דקה או שתיים לבדיקת מרקם הבצק. מוסיפים את הזיתים ומעט מים נוספים עד לקבלת בצק אחיד, רך מאוד אך לא דביק. ממשיכים בערבול ומוציאים ללישה ידנית על גבי משטח מקומח ליצירת מרקם אחיד ונוח לעבודה. 
יוצרים כדור ומעבירים חזרה לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
כשהבצק תפח "מפילים" אותו על-ידי נעיצת אצבעות ולשים כדקה להוצאת האוויר. מרדדים את הבצק לפרוסה עבה  בגובה סנטימטר וחצי וקורצים ממנה בעזרת כוס רחבה או טבעת ייעודית 10-8 דיסקיות בקוטר 8 ס"מ. 
מניחים על גבי נייר אפיה בתבנית רחבה, מקפידים להשאיר מספיק רווח בין הלחמניות ומכסים בשקית ניילון גדולה או מגבת לחה להתפחה נוספת של כחצי שעה.
בינתיים מחממים תנור לטמפרטורה 200 מעלות. טורפים ביצה ומברישים את הלחמניות התפוחות בחלקן העליון בלבד, מבלי לזלוג לצידי הלחמניות. הביצה תצבע את הלחמניות בצבע מצודד, אך נזילות לצדדים יקשו על הלחמניות להתרומם בתנור בצורה אחידה. אופים את הלחמניות במרכז התנור למשך כ-25 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב והלחמניות תפוחות ואווריריות. מוציאים מהתנור ומצננים.

להרכבת הכריך:
מסדרים 5 פרוסות סלמי איטלקי רחבות בצורת מניפה עגולה בה כל פרוסה חופפת את השנייה ובולטת ממנה במקצת. מחממים מחבת ברזל כבדה על אש בינונית. כשהמחבת חמה, מניחים מעליה
אל מניפת הסלמי ללא שמן ומניחים לנקניק להיצרב היטב. הופכים את המניפה בזהירות בעזרת תרווד וצורבים גם את צידה השני. בינתיים מחממים מחבת ברזל נוספת על הכירה השניה. 
חותכים את הלחמנייה לרוחבה ומורחים חרדל חריף בנדיבות על שני הצדדים. מניחים במרכז
הלחמנייה את מניפת הסלמי, כך שיישארו שוליים של לחמנייה מרוחים בחרדל. סוגרים את הלחמנייה ומחזירים למחבת בה טוגנה המניפה. מניחים מעל הלחמנייה את תחתית המחבת השניה שחוממה מראש ליצירת אפקט של טוסטר חם וכבד. צורבים את הלחמנייה היטב, הופכים פעם אחת ומגישים חם, עטוף בנייר פרגמט, עם מלפפון כבוש וכוס גזוז.

אנרגיה (קלוריות) 604
חלבון גר׳- 15
פחמימות גר׳-89
שומן  גר׳-18.5
שומן רווי גר׳-0.2
סיבים גר׳-4
כולסטרול גר׳-113

 

בשיתוף מאקו

צילום דן פרץ

 

כריך סלמי איטלקי חם בלחמניית זיתים
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון כריך סלמי איטלקי חם בלחמניית זיתים: [items]
  • בשוק:
  • ללחמנייה:
  • כף (15 גרם) מלח
  • ק"ג קמח
  • כפות (60 גרם) סוכר לבן
  • כף (15 גרם) שמרים יבשים
  • כוסות מים פושרים
  • חלמונים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן צמחי (תירס או סויה)
  • 3/4 כוס זיתים מגולענים
  • ביצה להברשת הלחמניות
  • למילוי:
  • פרוסות סלמי איטלקי של עוף טוב לכל לחמנייה
  • חרדל איכותי