צרו קשר

פסטרמה הודו ביתית בחצילים שרופים ונענע

70 דקות (לא כולל לילה השרייה)
2_hats_green
בינוני
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון פסטרמה הודו ביתית בחצילים שרופים ונענע: [items]
  • בשוק:
  • חצילים
  • עלים מופרדים מ-8-6 גבעולי נענע טריים
  • מיץ מלימון אחד
  • שיני שום
  • כפית מלח
  • כוס מים
  • כף פלפל שחור גרוס
  • עלי דפנה
  • 1/2 מפרפר חזה הודו במשקל 800-700 גרם של עוף טוב
אופן ההכנה

6 מנות

במטבח:
קולים את החצילים על גבי להבת הגז, עד שהקליפה שרופה היטב מכל צדדיה. קולפים את החצילים, מעבירים את קליפתם לקערת מעבד מזון בעל להב פלדה ומוסיפים מחצית מבשרו של חציל אחד.
מוסיפים את עלי הנענע, מיץ הלימון, השום, המלח והמים ומפעילים את המעבד במהירות גבוהה עד לקבלת משרה אחידה.
יוצקים את המשרה לקערה המתאימה לנתח הבשר בצפיפות ומוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל השחור ובשר ההודו. מוודאים שהנתח מכוסה כולו, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה שלם ועדיף ל-24 שעות. פעמיים או שלוש במהלך השרייה הופכים את הנתח על צידו.
למחרת מוציאים את הנתח מן המשרה ומגירים את עודפי הנוזלים. יוצקים שתי כוסות מים רותחים לתבנית התנור ומעליה מניחים את הנתח על גבי רשת כך שלא יגע במים. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך כ-10-8 דקות עד שהנתח נצרב מעט.
מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וצולים עוד כ-40-35 דקות.
מוציאים מן התנור ומצננים מעט לפני הפריסה. מגישים בכריך עם טחינה, חסה ועגבניה או חמים, לצד אורז ירוק.

אנרגיה (קלוריות) 200
חלבון גר׳- 38
פחמימות גר׳-4
שומן  גר׳-1.2
שומן רווי גר׳-0.4
סיבים גר׳-4
כולסטרול גר׳-93

 

בשיתוף מאקו

צילום דן פרץ

פסטרמה הודו ביתית בחצילים שרופים ונענע
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון פסטרמה הודו ביתית בחצילים שרופים ונענע: [items]
  • בשוק:
  • חצילים
  • עלים מופרדים מ-8-6 גבעולי נענע טריים
  • מיץ מלימון אחד
  • שיני שום
  • כפית מלח
  • כוס מים
  • כף פלפל שחור גרוס
  • עלי דפנה
  • 1/2 מפרפר חזה הודו במשקל 800-700 גרם של עוף טוב