צרו קשר

חזה עוף בסילאן ופלפל שחור

80 דקות
hat_green_1
קל
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון חזה עוף בסילאן ופלפל שחור: [items]
  • בשוק:
  • חזות שלמים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב
  • 1/4 כוס סילאן
  • כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית שטוחה מלח ים
  • כפית שטוחה פלפל שאטה חריף
  • שיני שום
  • כפות פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה

4-6 מנות

במטבח:
חוצים כל חזה עוף לשניים ונפטרים מעודפי שומן או גידים. יוצקים לקערה את הסילאן, שמן הזית, הלימון והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את העוף ומקפידים שיהיה עטוף במשרה מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה. 
מחממים מחבת פסים על גבי אש גבוהה עד שהיא לוהטת ממש. אפשר גם להבעיר גריל פחמים ולהמתין שהרשת תהיה חמה.
מוציאים את העוף מן המקרר ומעסים אותו בתוך המשרה, כך שכל חלק יתכסה היטב בסילאן ובגרגירי הפלפל. מוציאים את הפרוסות מן המשרה ומניחים מיד על גבי מחבת הפסים או רשת הגריל. צולים על חום גבוה כ-4-5 דקות מכל צד ומגישים מיד עם אורז לבן או בכריך מלחם אוורירי עם מריחה הגונה של חרדל.

אנרגיה (קלוריות) 275
חלבון גר׳- 35
פחמימות גר׳-6
שומן  גר׳-12
שומן רווי גר׳-0.5
סיבים גר׳-0
כולסטרול גר׳-87
 

בשיתוף מאקו

צילום דן פרץ

 

חזה עוף בסילאן ופלפל שחור
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון חזה עוף בסילאן ופלפל שחור: [items]
  • בשוק:
  • חזות שלמים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב
  • 1/4 כוס סילאן
  • כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית שטוחה מלח ים
  • כפית שטוחה פלפל שאטה חריף
  • שיני שום
  • כפות פלפל שחור גרוס