צרו קשר

שניצל עננים

40 דקות
2_hats_green
בינוני
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון שניצל עננים: [items]
  • בשוק:
  • ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • קילוגרם חזה פרוס ומוכן לציפוי מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • מלח ים דק
  • פלפל שחור
אופן ההכנה

4-6 מנות

במטבח:
מתחילים בהכנת הבלילה: מפרידים את הביצים לחלבונים ולחלמונים. בקערת המערבל מקציפים את החלבונים לחוד ואת החלמונים לחוד בעזרת מטרפת בלון. על החלבונים להפוך לקצף יציב ותפוח ועל החלמונים להפוך לקצף בהיר ואוורירי. מקפלים את קצף החלבונים אל קצף החלמונים בתנועות רחבות מבלי "לשבור" את הקצף ומתבלים במעט מלח ופלפל. בשלב זה ניתן להוסיף גם כחצי כוס עשבי תיבול שנקצצו דק במעבד מזון ולחילופין כף חרדל או כף רוטב תאילנדי חריף.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. טובלים כל פרוסת חזה עוף בקערת הקצף ומניחים לה להיעטף בו כהלכה. ניתן להשתמש גם בפרוסות חזה עוף החתוכות לנתחים ליצירת "ענני שניצל" אישיים.
מניחים את הפרוסה בעדינות על נייר האפייה, כך שנוצר מעליה "ענן" קצף תפוח. חוזרים על הפעולה עם יתר הפרוסות ומסדרים על גבי התבנית.
מפזרים מעל בעדינות מעט פירורי לחם. מעבירים את התבנית לתנור ומחממים כ-20 דקות עד להזהבה.
מגישים חם עם סלט אבוקדו או סלסה מפלפלים חריפים. 

אנרגיה (קלוריות) 311
חלבון גר׳- 53
פחמימות גר׳-9
שומן  גר׳-7
שומן רווי גר׳-2
סיבים גר׳-1
כולסטרול גר׳-297

 

בשיתוף מאקו

צילום דן פרץ


 

שניצל עננים
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון שניצל עננים: [items]
  • בשוק:
  • ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • קילוגרם חזה פרוס ומוכן לציפוי מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • מלח ים דק
  • פלפל שחור