צרו קשר

ספרינג רולס ירקות ופילה עוף

20 דקות
hat_green_1
קל
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון ספרינג רולס ירקות ופילה עוף: [items]
  • החומרים ל-6-8 מנות:
  • 6-8 דפי אורז
  • חבילה פילה עוף חתוך לרצועות לאורך
  • כפות שמן
  • שיני שום
  • כפות חומץ בלסמי
  • כפות סויה
  • למילוי:
  • גזר חתוך למקלונים דקים
  • פלפל אדום/צהוב/כתום חתוך לרצועות דקות
  • 1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
  • 1/2 קופסה נבטים
  • 1/2 צרור כוסברה העלים
  • חופן עלי נענע
  • 1/4 חבילה אטריות אורז דקות, מבושלות על פי הוראות היצרן
  • לרוטב:
  • כפות רוטב דגים (נאם פלא; יש כשר)
  • כפות סויה
  • כפות מירין
  • כף מיונז
  • כפות לימון
  • 1/2 כוס צ'ילי מתוק
  • להגשה:
  • שומשום קלוי
  • בצל ירוק
אופן ההכנה

6-8 מנות

מחממים מחבת עם שמן זית. מוסיפים רצועות עוף, מקפיצים 2-3 דקות, מוסיפים שום, חומץ בלסמי וסויה, מקפיצים עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש. מסננים את הנוזלים ומעבירים לקופסה עם מכסה. שומרים עד לשימוש. 
משרים את עלי האורז במים לריכוך, כל פעם דף אחד.
מכינים את הרולים: מניחים על משטח ניילון או על מגבת דף אורז מרוכך, מניחים על השליש התחתון חופן אטריות אורז ומעל ירקות ועוף. מפזרים מעט עלי כוסברה ומגלגלים כמו סיגר: מכניסים את השוליים הימניים והשמאליים פנימה ומגלגלים לגלילה. עוטפים את הגלילות המוכנות בניילון נצמד עד שמסיימים להכין את כל הרולים באותה הדרך.
מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה, חותכים את הגלילות ומגישים לכל סועד עם רוטב ליד.

 

צילום: אנטולי מיכאלו

ספרינג רולס ירקות ופילה עוף
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון ספרינג רולס ירקות ופילה עוף: [items]
  • החומרים ל-6-8 מנות:
  • 6-8 דפי אורז
  • חבילה פילה עוף חתוך לרצועות לאורך
  • כפות שמן
  • שיני שום
  • כפות חומץ בלסמי
  • כפות סויה
  • למילוי:
  • גזר חתוך למקלונים דקים
  • פלפל אדום/צהוב/כתום חתוך לרצועות דקות
  • 1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
  • 1/2 קופסה נבטים
  • 1/2 צרור כוסברה העלים
  • חופן עלי נענע
  • 1/4 חבילה אטריות אורז דקות, מבושלות על פי הוראות היצרן
  • לרוטב:
  • כפות רוטב דגים (נאם פלא; יש כשר)
  • כפות סויה
  • כפות מירין
  • כף מיונז
  • כפות לימון
  • 1/2 כוס צ'ילי מתוק
  • להגשה:
  • שומשום קלוי
  • בצל ירוק