צרו קשר

שוקיים פריכות אפויות בסגנון קנטאקי - מנת ילדים

שעה
hat_green_1
קל

פירורי פנקו ותערובת של ביצה מתובלת במיונז וחרדל מלבישים את הכנפיים בתלבושת קראנצ'ית, ואילו האפייה יוצרת מעטה שמבודד את העוף עצמו ומשאיר אותו עסיסי. מרגיש כאילו יצאו הרגע  מסיר הטיגון.

מצרכים
רשימת מצרכים למתכון שוקיים פריכות אפויות בסגנון קנטאקי - מנת ילדים: [items]
  • החומרים ל-6 מנות:
  • 12 שוקיים ללא עור
  • 250 גרם פירורי לחם עבים (בסגנון פנקו)
  • 1/2 כפית פפריקה (אפשר חריפה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • ביצה
  • כפות מיונז
  • כפית חרדל דיז'ון (גרגרים)
  • שיני שום כתושות
  • 2-3 כפות שמן, עדיף בתרסיס
  • להגשה:
  • חופן בצל ירוק קצוץ דק
  • רוטב צ'ילי מתוק
  • קטשופ
אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. 
מערבבים בצלחת עמוקה ורחבה פירורי לחם, פפריקה, מלח ופלפל.
מכינים בצלחת עמוקה ורחבה בלילה מביצה, מיונז, חרדל ושום.
טובלים את השוקיים בתערובת המיונז, ואז בתערובת פירורי הלחם עד לציפוי מושלם. 
מסדרים את השוקיים המצופות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים או מטפטפים מעט שמן.
אופים כ-45 דקות, או עד שהשוקיים זהובות ומוכנות.
הגשה: מפזרים על השוקיים בצל ירוק ומגישים עם קערית רוטב צ'ילי מתוק וקטשופ לטבילה.


צילום: אנטולי מיכאלו

שוקיים פריכות אפויות בסגנון קנטאקי - מנת ילדים
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון שוקיים פריכות אפויות בסגנון קנטאקי - מנת ילדים: [items]
  • החומרים ל-6 מנות:
  • 12 שוקיים ללא עור
  • 250 גרם פירורי לחם עבים (בסגנון פנקו)
  • 1/2 כפית פפריקה (אפשר חריפה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • ביצה
  • כפות מיונז
  • כפית חרדל דיז'ון (גרגרים)
  • שיני שום כתושות
  • 2-3 כפות שמן, עדיף בתרסיס
  • להגשה:
  • חופן בצל ירוק קצוץ דק
  • רוטב צ'ילי מתוק
  • קטשופ