צרו קשר

תבשיל כרעיים ברוטב פטריות, ערמונים ובצלצלי שאלוט

שעה
hat_green_1
קל
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון תבשיל כרעיים ברוטב פטריות, ערמונים ובצלצלי שאלוט: [items]
  • החומרים ל־3 מנות:
  • כרעיים עוף טוב חצויות (אפשר גם שלמות)
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • בצלים חצויים פרוסים לטבעות
  • חבילה בצלצלי שאלוט שלמים וקלופים
  • מלח פלפל שחור גרוס
  • חבילות פטריות שלמות (רצוי מסוגים שונים: שמפיניון, פורטובלו, יער)
  • פטריות שיטקה טריות, חתוכות לרצועות דקות
  • חבילות ערמונים בוואקום
  • שיני שום פרוסות
  • כפות ממרח עגבניות מיובשות
  • כפות סילאן
  • 1/2 כוס יין אדום
  • כפות רכז רימונים
  • להגשה:
  • 50 גר' צנוברים קלויים
  • 1/2 צרור עלי נענע קצוצים גס
אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים בו את טבעות הבצל כ־5 דקות עד שהן נעשות שקופות ומתחילות להזהיב. מוסיפים את השאלוט, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים עוד 3 דקות עד שהשאלוט מתחילים להזהיב טיפה בשוליים. 
מוסיפים לסיר פטריות וערמונים ומטגנים כ־4 דקות תוך כדי ערבוב. 
מוסיפים את הכרעיים, השום, ממרח העגבניות, הסילאן, היין ורכז הרימונים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־45 דקות או עד שהעוף מבושל.
מפזרים נענע וצנוברים מעל ומגישים חם.

 

צילום: אנטולי מיכאלו

תבשיל כרעיים ברוטב פטריות, ערמונים ובצלצלי שאלוט
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון תבשיל כרעיים ברוטב פטריות, ערמונים ובצלצלי שאלוט: [items]
  • החומרים ל־3 מנות:
  • כרעיים עוף טוב חצויות (אפשר גם שלמות)
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • בצלים חצויים פרוסים לטבעות
  • חבילה בצלצלי שאלוט שלמים וקלופים
  • מלח פלפל שחור גרוס
  • חבילות פטריות שלמות (רצוי מסוגים שונים: שמפיניון, פורטובלו, יער)
  • פטריות שיטקה טריות, חתוכות לרצועות דקות
  • חבילות ערמונים בוואקום
  • שיני שום פרוסות
  • כפות ממרח עגבניות מיובשות
  • כפות סילאן
  • 1/2 כוס יין אדום
  • כפות רכז רימונים
  • להגשה:
  • 50 גר' צנוברים קלויים
  • 1/2 צרור עלי נענע קצוצים גס