צרו קשר

עוף JAFFA

שעתיים
hat_green_1
קל
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון עוף JAFFA: [items]
  • עוף שלם עוף טוב במשקל בינוני
  • תפוזים
  • למשרה:
  • כפות שמן
  • כוס ריבת תפוזים עם חתיכות
  • כפיות חרדל דיז'ון
  • שיני שום כתושות
  • פלפל ירוק חריף פרוס
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לצלייה:
  • 2-3 גבעולי רוזמרין
אופן ההכנה

4-6 מנות

חורצים תפוז אחד, מכניסים אותו לעוף וקושרים את השוקיים.
מערבבים בקערה שמן, ריבה, חרדל, שום, פלפל ירוק, מיץ תפוזים, מלח ופלפל. שמים את העוף בתוך שקית ניילון, יוצקים פנימה 2/3 מהתערובת שבקערה, סוגרים את הניילון תוך הוצאת האוויר ומניחים במקרר במשך שעה ועד לילה. שומרים את שאר הנוזלים להמשך, לצליית העוף.
מחממים תנור ל־180 מעלות ומעבירים את העוף עם הנוזלים לתבנית אפייה.
מורחים על העוף את 1/3 התערובת שנותרה. פורסים את התפוז השני, מניחים את הפרוסות על העוף ומפזרים את ענפי הרוזמרין מסביב.
אופים את העוף 45־50 דקות עד להשחמה (מומלץ אחת ל־15 דקות לפתוח את התנור ובעזרת כף להרטיב או להבריש את העוף עם הנוזלים שבתבנית).
מגישים חם או קר.

 

צילום: אנטולי מיכאלו

עוף JAFFA
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון עוף JAFFA: [items]
  • עוף שלם עוף טוב במשקל בינוני
  • תפוזים
  • למשרה:
  • כפות שמן
  • כוס ריבת תפוזים עם חתיכות
  • כפיות חרדל דיז'ון
  • שיני שום כתושות
  • פלפל ירוק חריף פרוס
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לצלייה:
  • 2-3 גבעולי רוזמרין