צרו קשר

שפטה ברנז'י - קציצות קיפודי עוף ואורז

שעה
hat_green_1
קל

את קציצות העוף האלה, שנראות ממש כמו קיפודים קטנים בזכות ציפוי האורז שלהן, אין ילד שלא ירצה לאכול. על מי אנחנו עובדים? גם אין מבוגר שיגיד להן לא

מצרכים
רשימת מצרכים למתכון שפטה ברנז'י - קציצות קיפודי עוף ואורז: [items]
  • לאורז:
  • כוס אורז בסמטי
  • לקציצות:
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן שמיר קצוץ
  • חופן נענע קצוצה
  • שיני שום
  • פלפל חריף טרי
  • 500 גרם פרגיות טחונות
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית לציפוי
  • לרוטב:
  • כפות שמן זית
  • שיני שום פרוסות
  • בצלים קצוצים
  • פלפל חריף קצוץ (אפשר פחות)
  • שורש סלרי קצוץ
  • גבעול סלרי קצוץ
  • כוסות מים או ציר עוף
  • לימון פרסי
  • כורכום
  • 2-3 עלי חילבה
  • מלח
  • פלפל
אופן ההכנה

4 מנות

משרים את האורז במים רותחים ל-20 דקות ומסננים אותו.

טוחנים יחד במעבד מזון את הכוסברה, השמיר, הנענע, השום, הפלפל ירוק חריף לתערובת אחידה. מעבירים לקערה.

מוסיפים פרגיות טחונות, חופן מהאורז, מלח, פלפל ומערבבים לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת כדורי קציצות.

מורחים בעזרת הידיים את הכדורים בשמן ומצפים אותם באורז.

מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים בו את השום, הבצל, הפלפל החריף, והסלרי כמה דקות, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים מים או ציר עוף, לימון פרסי, כורכום, מלח, פלפל ועלי חילבה. מערבבים ומביאים לרתיחה.

מכניסים את הכדורים לרוטב שהרוטב כך שהוא יכסה את הכדורים לחצי גובה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים בין חצי שעה ל- 45 דקות, עד שהאורז שמצפה את הקציצות רך.

מגישים עם לימון לסחיטה מעל הקציצות.

 

יהוידע ניזרי | מאסטר שף

בשיתוף מאקו

שפטה ברנז'י - קציצות קיפודי עוף ואורז
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון שפטה ברנז'י - קציצות קיפודי עוף ואורז: [items]
  • לאורז:
  • כוס אורז בסמטי
  • לקציצות:
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן שמיר קצוץ
  • חופן נענע קצוצה
  • שיני שום
  • פלפל חריף טרי
  • 500 גרם פרגיות טחונות
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית לציפוי
  • לרוטב:
  • כפות שמן זית
  • שיני שום פרוסות
  • בצלים קצוצים
  • פלפל חריף קצוץ (אפשר פחות)
  • שורש סלרי קצוץ
  • גבעול סלרי קצוץ
  • כוסות מים או ציר עוף
  • לימון פרסי
  • כורכום
  • 2-3 עלי חילבה
  • מלח
  • פלפל