צרו קשר

וופל עוף אסייתי – וופל בלגי עם עוף בבלילת בירה ורוטב סויה ומירין

שעה
2_hats_green
בינוני
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון וופל עוף אסייתי – וופל בלגי עם עוף בבלילת בירה ורוטב סויה ומירין: [items]
  • מרכיבי המתכון:
  • מצרכים לעוף בבלילת בירה:
  • 1.5 ליטר שמן קנולה
  • 800 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
  • 500 גרם יוגורט סויה
  • מלח פלפל
  • 300 גרם קמח לטבילת העוף
  • 330 מ"ל (בקבוק) בירה בהירה
  • 170 גרם קמח
  • 3 קוביות קרח
  • כפית אבקת אפייה
  • מצרכים לרוטב:
  • 100 מ"ל סויה
  • 200 מ"ל מירין
  • 10 מ"ל מיץ לימון
  • 5 גרם קורנפלור
  • 2 שיניים שום קצוץ
  • 6 גרם שמן שומשום
  • 20 גרם שומשום קלוי
  • 3 גבעולים כוסברה קצוצה גס
  • 20 גרם ג'ינג'ר מגורד במייקרופלן
  • 80 גרם צ'ילי אדום חתוך לברינואזים קטנים
  • 1 שן שום מגורד במייקרופלן
  • מצרכים לבלילת הוופל:
  • ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 450 גרם יוגורט סויה
  • 450 גרם קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 7 גרם מלח
  • 130 גרם שמן קוקוס
  • גבעול אחד עלי כוסברה מופרדים לקישוט
  • רשימת ציוד:
  • קערה בינונית
  • מטרפה
  • סיר עמוק
  • קערה קטנה
  • סיר קטן
  • כותש שום
  • פלטה קטנה (להפיכת הוופל)
  • לקקן
  • קרש חיתוך
  • סכין שף
  • מיקרופלן
  • מיקסר עם וו מטרפה
  • מכונת וופל בלגי
  • כיריים
אופן ההכנה

בשיתוף רשת משחקי השף

בהשראת המתכון של סביון סער

אופן הכנה וצילחות:

הכנות קודמות

1. מערבבים את יוגורט הסויה והתבלינים בקערה ומשרים את נתחי העוף ל-15 דק

2. מחממים שמן בסיר עמוק

רוטב הוופל

בסיר קטן, מחממים את הסויה, המירין , מיץ הלימון, השום הקצוץ והקורנפלור עד לרתיחה קלה.

מנמיכים את האש וטורפים עד להסמכה.

מקררים כ-5 דק ומוסיפים את השומשום, הכוסברה, השום המגורד,הצי'לי האדום, הג'ינג'ר ושמן השומשום ומערבבים היטב.

מכינים את בלילת הוופל-

1. בקערה, טורפים את החלמונים, שמן הקוקוס ויוגורט הסויה. מערבבים את החומרים היבשים ומנפים ( בכדי לאוורר ולאחד את היבשים כראוי)

2. במיקסר, מקציפים חלבונים עד להכפלת נפח ( לא מידי, כאשר מרימים את המטרפה ויש "מקור ציפור" נופל מעט זה מוכן )

3. מקפלים יחד את המסות עד לאיחוד בתנועות סיבוביות ובעדינות רבה

מכינים את בלילת הבירה –

בקערה קטנה, ממיסים את הקמח במעט בירה למניעת גושים

טורפים את הבירה, הקמח, אבקת האפיה והקרח עד לאיחוד

בישול המנה –

1. שופכים את בלילת הוופל למכונת הוופל ואופים כ-3 דק מכל צד או עד לצבע זהוב

2. בזמן שהוופלים במכונה, מצפים את העוף בקמח ובבלילת הבירה ומטגנים בשמן העמוק עד להשחמה

*מגישים ע"ג מגש עץ קטן מיועד לטייק אווי עם נייר אפיה חום בגודל המגש

את הוופל הבלגי , מעליו את העוף המטוגן

מזלפים כמות נדיבה מהרוטב

מקשטים בעלי כוסברה 

וופל עוף אסייתי – וופל בלגי עם עוף בבלילת בירה ורוטב סויה ומירין
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון וופל עוף אסייתי – וופל בלגי עם עוף בבלילת בירה ורוטב סויה ומירין: [items]
  • מרכיבי המתכון:
  • מצרכים לעוף בבלילת בירה:
  • 1.5 ליטר שמן קנולה
  • 800 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
  • 500 גרם יוגורט סויה
  • מלח פלפל
  • 300 גרם קמח לטבילת העוף
  • 330 מ"ל (בקבוק) בירה בהירה
  • 170 גרם קמח
  • 3 קוביות קרח
  • כפית אבקת אפייה
  • מצרכים לרוטב:
  • 100 מ"ל סויה
  • 200 מ"ל מירין
  • 10 מ"ל מיץ לימון
  • 5 גרם קורנפלור
  • 2 שיניים שום קצוץ
  • 6 גרם שמן שומשום
  • 20 גרם שומשום קלוי
  • 3 גבעולים כוסברה קצוצה גס
  • 20 גרם ג'ינג'ר מגורד במייקרופלן
  • 80 גרם צ'ילי אדום חתוך לברינואזים קטנים
  • 1 שן שום מגורד במייקרופלן
  • מצרכים לבלילת הוופל:
  • ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 450 גרם יוגורט סויה
  • 450 גרם קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 7 גרם מלח
  • 130 גרם שמן קוקוס
  • גבעול אחד עלי כוסברה מופרדים לקישוט
  • רשימת ציוד:
  • קערה בינונית
  • מטרפה
  • סיר עמוק
  • קערה קטנה
  • סיר קטן
  • כותש שום
  • פלטה קטנה (להפיכת הוופל)
  • לקקן
  • קרש חיתוך
  • סכין שף
  • מיקרופלן
  • מיקסר עם וו מטרפה
  • מכונת וופל בלגי
  • כיריים