צרו קשר

עוף בקארי ירוק תאילנדי עם אורז בסמטי

שעה
hat_green_1
קל
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון עוף בקארי ירוק תאילנדי עם אורז בסמטי: [items]
  • 100 גרם כוסברה
  • שיני שום
  • בצלי שאלוט
  • 20 גרם גלנגל טרי
  • 20 גרם ג'ינג'ר
  • פלפל חריף ירוק
  • לאורז:
  • כוס אורז בסמטי
  • כפית מלח
  • 1.5 כוסות מים
  • לתבשיל הקארי:
  • כפות שמן קנולה
  • 400 גרם קרם קוקוס
  • כפות רוטב דגים
  • כף סוכר
  • 500 גרם נתחי פרגית
  • זוקיני פרוס לפרוסות
  • חצי דלורית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 10 עלי בזיליקום
  • עלי קפיר ליים
  • רשימת ציוד:
  • קרשי חיתוך
  • סכיני שף
  • סירים
  • כפות עץ
  • כפות
  • כפיות
  • מחבת פסים
  • קערות
  • מסננת דקה
  • כוס מדידה
  • כיריים
  • מעבד מזון
אופן ההכנה

בשיתוף רשת

משחקי השף

בהשראת המתכון של תמר שורצברד

 

אופן הכנה וצלחות:

2 מנות 

  1. במעבד מזון, טוחנים את כל חומרי ממרח הקארי עד שנוצרת מחית ירוקה.
  2. בסיר, מחממים 2 כפות שמן קנולה. מוסיפים את ממרח הקארי ומטגנים מספר דקות, עד שהממרח מעלה ניחוח נעים.
  3. מוסיפים את קרם הקוקוס ומעלים לרתיחה.
  4. בינתיים, מחממים מחבת פסים היטב. משמנים את נתחי הפרגית עם 2 כפות שמן קנולה, וצורבים עד שהנתחים מקבלים סימני צריבה יפים והם כמעט עשויים עד הסוף.
  5. מכינים אורז: משרים את האורז הבסמטי כ-20 דקות במים. מסננים, שמים אותו בסיר קטן על אש נמוכה ומאדים את המים שנשארו בו. מוסיפים כף שמן קנולה, כפית מלח ומערבבים היטב. מוסיפים 1.5 כוסות מים רותחים, מעלים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש בינונית ברתיחה חזקה עד שכל המים התאדו. לקראת ההגשה, מאווררים את האורז באמצעות מזלג.
  6. כאשר קרם הקוקוס רתח, מוסיפים רוטב דגים, סוכר, זוקיני, דלורית, עלי כפיר ליים. מבשלים על אש קטנה בבעבוע עדין עד שהירקות מתרככים לרמת אל דנטה.
  7. חותכים את נתחי הפרגיות הצלויים לפרוסות דקות. כשהירקות מתרככים, מוסיפים אותם אל התבשיל ומבשלים עוד כ-7 דקות.
  8. מורידים את התבשיל מהאש, מוסיפים את עלי הבזיליקום.
  9. מגישים לצד אורז בסמטי.
עוף בקארי ירוק תאילנדי עם אורז בסמטי
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון עוף בקארי ירוק תאילנדי עם אורז בסמטי: [items]
  • 100 גרם כוסברה
  • שיני שום
  • בצלי שאלוט
  • 20 גרם גלנגל טרי
  • 20 גרם ג'ינג'ר
  • פלפל חריף ירוק
  • לאורז:
  • כוס אורז בסמטי
  • כפית מלח
  • 1.5 כוסות מים
  • לתבשיל הקארי:
  • כפות שמן קנולה
  • 400 גרם קרם קוקוס
  • כפות רוטב דגים
  • כף סוכר
  • 500 גרם נתחי פרגית
  • זוקיני פרוס לפרוסות
  • חצי דלורית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 10 עלי בזיליקום
  • עלי קפיר ליים
  • רשימת ציוד:
  • קרשי חיתוך
  • סכיני שף
  • סירים
  • כפות עץ
  • כפות
  • כפיות
  • מחבת פסים
  • קערות
  • מסננת דקה
  • כוס מדידה
  • כיריים
  • מעבד מזון