צרו קשר

בלוטין עוף

שעה
hat_green_1
קל
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון בלוטין עוף: [items]
  • למילוי:
  • 100 גרם עוף טחון
  • 100 גרם אגוזים שונים קצוצים גס
  • 50 גרם צימוקים לבנים קצוצים
  • 10 גרם מלח
  • 5 גרם בהרט
  • 2 גרם קינמון טחון
  • 5 גרם ראס אל חנות
  • לרוטב:
  • 100 מ"ל ציר עוף מצומצם
  • 10 גרם תערובת דואה
  • 20 גרם חומץ בן יין לבן
  • לקראמבל:
  • 100 גרם פנקו קלוי
  • 20 גרם תערובת דואה
  • 20 גרם עור קריספי של עוף קצוץ
  • 8 גרם מלח דק
  • נוסף:
  • חזה עוף פרוס ומשוטח
אופן ההכנה

בשיתוף רשת

משחקי השף

מתכון של שחר יוגב

 

4 מנות

אופן הכנה מילוי:  

בקערה שמים עוף טחון, אגוזים, צימוקים, מלח, בהרט, קימון וראס אל חנות ומערבבים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת מסה אחידה ומעבירים לקירור.

אופן הכנה רוטב:  

בסיר שמים ציר עוף מצומצם, תערובת דואה וחומץ בן יין לבן. מביאים את כל המרכיבים לרתיחה חזקה, מצמצמים לסמיכות רצויה ומורידים מהאש.

אופן הכנה קראמבל:  

בקערה מערבבים פנקו קלוי, תערובת דואה ועור של עוף ומניחים בצד

אופן הכנה והרכבת המנה:

לבלוטין:
מביאים סיר מים לרתיחה.

לוקחים חזה עוף פרוס ומשוטח ו-30 גרם מהמילוי.
ממלאים את חזה העוף במלית כמו סושי ועוטפים היטב בניילון נצמד ובשכבה אחת של נייר כסף.
מחוררים מעט בעזרת סכין ומכניסים לסיר המים.
מבשלים כ-25 דקות עד שהעוף מבושל לחלוטין.
מוציאים את העוף מהניילון, מורחים בשמן ושורפים בעזרת ברנר.

על הצלחת מניחים שלוש פרוסות של הבלוטין, יוצקים מעט מהרוטב ומניחים קצת מהקראמבל.

בלוטין עוף
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון בלוטין עוף: [items]
  • למילוי:
  • 100 גרם עוף טחון
  • 100 גרם אגוזים שונים קצוצים גס
  • 50 גרם צימוקים לבנים קצוצים
  • 10 גרם מלח
  • 5 גרם בהרט
  • 2 גרם קינמון טחון
  • 5 גרם ראס אל חנות
  • לרוטב:
  • 100 מ"ל ציר עוף מצומצם
  • 10 גרם תערובת דואה
  • 20 גרם חומץ בן יין לבן
  • לקראמבל:
  • 100 גרם פנקו קלוי
  • 20 גרם תערובת דואה
  • 20 גרם עור קריספי של עוף קצוץ
  • 8 גרם מלח דק
  • נוסף:
  • חזה עוף פרוס ומשוטח