צרו קשר

קנלוני מכרישה - סיר משפחתי

שעתיים
2_hats_green
בינוני
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון קנלוני מכרישה - סיר משפחתי: [items]
  • 15 יח' כרישה חתוכה באורך 8 ס"מ (רק הלבן) חלוטה ל10 דק
  • מילוי:
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1/2 כוס לחם
  • כף מלח
  • 1/2 כפיות בהרט
  • כפית כורכום
  • כפיות פלפל לבן טחון
  • חופן עירית קצוצה/ בצל ירוק
  • רוטב:
  • שמן
  • בצלים בינוניים פרוסים דק
  • יח' גבעולי סלרי פרוסים דק
  • 1/2 ליטר ציר עוף לבן/מים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כפית כורכום
  • לימון פרוס דק עם הקליפה
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • חופן של עלי סלרי
  • כף שטוחה של מלח
  • כפית פלפל לבן טחון
  • כפות שמן זית
אופן ההכנה

הפקה: וואלה! news

צלם: אמיר מנחם

המתכון של השף יוסי שיטרית

 

אופן ההכנה:

6-8 מנות

  1. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר וחולטים את הכרישה כ- 10 דקות. מעבירים למי קרח ומסננים.
  2. בסיר שטוח מטגנים קלות את הבצלים וגבעולי הסלרי (עד לכדי שקיפות). מסירים מהאש ומניחים בצד.
  3. מערבבים את כל מרכיבי המילוי ולשים עם הידיים לאיחוד.
  4. פותחים את הכרישות החלוטות בעזרת סכין (פס לאורך האמצע עד ליבת הכרישה) לדפים רחבים (ראה סרטון).
  5. ממלאים כל דף כרישה במילוי, מגלגלים כמו קנלוני (בצורת צינור) ומסדרים בסיר מעל הבצל המאודה עם הסלרי בשכבה אחת צפופה כשהתפר כלפי מטה.
  6. מסדרים מעל הכרישות הממולאות את פרוסות הלימון, יוצקים את הציר או המים, מיץ הלימון, התבלינים ושמן הזית ומנענעים את הסיר בצורה מעגלית כדי לערבב.
  7. מביאים לרתיחה ומיד מעבירים לאש קטנה. מבשלים 45 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות.
  8. בסוף הבישול מכניסים את הסיר לתנור החם ל-5 דקות נוספות, מפזרים עלי סלרי טריים ומגישים למרכז השולחן.
קנלוני מכרישה - סיר משפחתי
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון קנלוני מכרישה - סיר משפחתי: [items]
  • 15 יח' כרישה חתוכה באורך 8 ס"מ (רק הלבן) חלוטה ל10 דק
  • מילוי:
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1/2 כוס לחם
  • כף מלח
  • 1/2 כפיות בהרט
  • כפית כורכום
  • כפיות פלפל לבן טחון
  • חופן עירית קצוצה/ בצל ירוק
  • רוטב:
  • שמן
  • בצלים בינוניים פרוסים דק
  • יח' גבעולי סלרי פרוסים דק
  • 1/2 ליטר ציר עוף לבן/מים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כפית כורכום
  • לימון פרוס דק עם הקליפה
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • חופן של עלי סלרי
  • כף שטוחה של מלח
  • כפית פלפל לבן טחון
  • כפות שמן זית