צרו קשר

מתכון לציר עוף שחום בתנור של יוסי שטרית

30 דקות הכנה, 6 שעות בישול
hat_green_1
קל
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון מתכון לציר עוף שחום בתנור של יוסי שטרית: [items]
  • גזרים
  • בצלים
  • כרישות
  • ראש סלרי או 4-5 גבעולי סלרי
  • 1 ק"ג כנפיים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • כוס יין אדום
  • גרגרי פלפל אנגלי
  • ענפי טימין (רשות)
  • עלי דפנה (רשות)
  • ליטר מים
אופן ההכנה

בית / קטגוריית מתכונים / עוף / ציר עוף שחום

 

הפקה: וואלה! news

צלם: אמיר מנחם

המתכון של השף יוסי שיטרית

 

מסדרים את כנפי העוף בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לצלייה של כחצי שעה לפחות עד השחמה עמוקה.

חותכים את כל הירקות גס ומזהיבים בסיר עם מעט שמן.

מוציאים את התבנית החמה עם הכנפיים השחומות מהתנור, יוצקים לתוכה את היין האדום ומגרדים משקעים.

מעבירים את הכנפיים עם היין והמשקעים לסיר הירקות ומוסיפים פנימה גם את התבלינים.

יוצקים את המים, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים יחד כ-6 שעות עד לקבלת ליטר וחצי ציר עוף שחום ומרוכז.

מסננים את הציר ומשתמשים כבסיס לרוטב עמוק ועשיר למנות עוף שונות. ניתן לשמור את הציר המסונן בשקיות לפי מנות, להקפיא ולהשתמש לפי הצורך.

מתכון לציר עוף שחום בתנור של יוסי שטרית
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון מתכון לציר עוף שחום בתנור של יוסי שטרית: [items]
  • גזרים
  • בצלים
  • כרישות
  • ראש סלרי או 4-5 גבעולי סלרי
  • 1 ק"ג כנפיים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • כוס יין אדום
  • גרגרי פלפל אנגלי
  • ענפי טימין (רשות)
  • עלי דפנה (רשות)
  • ליטר מים