צרו קשר

סלט עוף עם פיסטוקים ורוקט

20 דקות
hat_green_1
קל
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון סלט עוף עם פיסטוקים ורוקט: [items]
  • שוקי עוף צלויים בתנור מופרדים מהעצם
  • לבצל מוחמץ:
  • בצל סגול בינוני פרוס דק
  • 1/2 כוס חומץ טבעי
  • כפית סוכר
  • לרוטב:
  • חלמונים
  • חופן שמיר קצוץ
  • שיני שום קצוצות
  • כף חרדל
  • קמצוץ מלח ים
  • 1/4 כוס שמן זית מעורבב עם שמן קנולה
  • לימון סחוט למיץ
  • להגשה:
  • חופן פיסטוקים קלויים
  • חופן אגוזי לוז שבורים וקלויים
  • צרורות של רוקט
  • מיץ מ 2 לימונים
  • שמן זית
אופן ההכנה

6-8 סועדים
1. הבצל: במחבת רחבה מחמיצים את הבצל עם החומץ והסוכר מקפיצים הכל עד לריכוך הבצל ומסננים.
2. הרוטב: מכינים את הרוטב במכתש ועלי או במעבד מזון. תחילה מערבבים תוך כתישה את החלמונים עם השמיר, השום, החרדל והמלח ואז מזלפים בהדרגה את  השמנים  עד לכדי רוטב הומוגני ואחיד. לסיום מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
3. מפרקים את שוקי העוף, קורעים לחתיכות בינוניות ומערבבים עם הרוטב.
4. מסדרים על צלחת שטוחה ורחבה את העוף המתובל, מסדרים מעל את הבצלים המוחמצים, הפיסטוקים והאגוזים. קוצצים את הרוקט דק ומסדרים בשכבה דקה מעל הכל.
5. מטבלים מעל עם שמן זית, מלח ולימון.

סלט עוף עם פיסטוקים ורוקט
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון סלט עוף עם פיסטוקים ורוקט: [items]
  • שוקי עוף צלויים בתנור מופרדים מהעצם
  • לבצל מוחמץ:
  • בצל סגול בינוני פרוס דק
  • 1/2 כוס חומץ טבעי
  • כפית סוכר
  • לרוטב:
  • חלמונים
  • חופן שמיר קצוץ
  • שיני שום קצוצות
  • כף חרדל
  • קמצוץ מלח ים
  • 1/4 כוס שמן זית מעורבב עם שמן קנולה
  • לימון סחוט למיץ
  • להגשה:
  • חופן פיסטוקים קלויים
  • חופן אגוזי לוז שבורים וקלויים
  • צרורות של רוקט
  • מיץ מ 2 לימונים
  • שמן זית