צרו קשר

מנת פסטה חריפה עם כבדים

40 דקות
hat_green_1
קל

מנת פסטה חריפה עם כבדי עוף בשמן זית, ושלל טעמים - ארוחה שלמה במחבת, שמתאימה מאוד גם לאירוח

 

מתכון מאת: אבי ביטון

בשיתוף וואלה

מצרכים
רשימת מצרכים למתכון מנת פסטה חריפה עם כבדים: [items]
  • 300 גרם כבד עוף מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, נקי ויפה
  • 1 חבילה ספגטי דק
  • 6 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 פלפל חריף אדום פרוס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 צרור עלי בזיליקום קצוצים + כמה עלים להגשה
אופן ההכנה

טיפ לפני שמתחילים: כבד עוף הוא חומר גלם זמין, לא יקר ועשיר בטעמים, שתענוג להכין ממנו מנות במטבח הביתי. כשאתם קונים כבדים, חשוב לקנות כבדי עוף נקיים ויפים, בעלי צבע בהיר יחסית ומבריק ללא פגמים. הם דורשים רק צריבה קלה על המחבת משני הצדדים והם מוכנים.

  1. מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים לפי הוראות היצרן.
  2. בינתיים חותכים את הכבדים לקוביות ומתבלים במלח.
  3. מחממים מחבת כבדה, יוצקים 4 כפות שמן זית ומטגנים את הכבדים עד להשחמתם משני הצדדים (דקה-שתיים). מתבלים בפלפל שחור גרוס.
  4. מוסיפים 2 כפות שמן נוספות, את שיני השום והפלפל החריף ומקפיצים 1-2 דקות יחד.
  5. מוציאים עם מלקחיים או כף ייעודית את הפסטה המוכנה מהסיר ישר למחבת הכבדים, מערבבים ומקפיצים עד שהם מתערבבים יחד
  6. מוסיפים את הפטרוזיליה והבזיליקום הקצוצים ומעט מנוזלי הבישול של הפסטה (הם עשירים בעמילן ומעשירים את הרוטב) ומערבבים.
  7. טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך ומגישים על עלי בזיליקום טריים קרועים.
מנת פסטה חריפה עם כבדים
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון מנת פסטה חריפה עם כבדים: [items]
  • 300 גרם כבד עוף מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, נקי ויפה
  • 1 חבילה ספגטי דק
  • 6 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 פלפל חריף אדום פרוס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 צרור עלי בזיליקום קצוצים + כמה עלים להגשה