קדירת עוף מושלמת: עוף ברוטב סילאן, יין ורוזמרין
עוף בתנור עם טעמים מעודנים של יין לבן ורוזמרין. עם פטריות וראשי שום נימוחים ומפתיעים שכולם יריבו עליהם ומתיקות עשירה של סילאן
בשיתוף פודי
צילום: נמרוד סונדרס
מצרכים
- 4 כרעי עוף בינוניות מחולקות של "עוף טוב"
- 1/3 כוס שמן זית
- 4 שיני שום קלופות וקצוצות
- 2 ראשי שום
- 1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
- 4 גבעולי רוזמרין
- 1 קורט מלח דק
- 1 קורט פלפל שחור טחון
- 3 כפות סילאן
- 3 כוסות יין לבן יבש
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מחממים בסיר כבד את שמן הזית, מוסיפים את השום הקצוץ והרוזמרין ומטגנים כשתי דקות.
- מוסיפים את חלקי העוף ומשחימים אותם מכל הצדדים.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט.
- מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הסילאן ואת היין הלבן ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים בערך שעה וחצי עד שהעוף מתרכך והרוטב מסמיך.
- עורכים בתבנית תנור את חלקי העוף על הפטריות ומניחים את ראשי השום במיקומים אסטרטגיים.
- מכניסים את התבנית לתנור למשך 10-15 דקות עד שהעוף מקבל גוון שזוף ועמוק.
- מגישים עם אורז לבן או תוספת אחרת.

מצרכים
- 4 כרעי עוף בינוניות מחולקות של "עוף טוב"
- 1/3 כוס שמן זית
- 4 שיני שום קלופות וקצוצות
- 2 ראשי שום
- 1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
- 4 גבעולי רוזמרין
- 1 קורט מלח דק
- 1 קורט פלפל שחור טחון
- 3 כפות סילאן
- 3 כוסות יין לבן יבש