צרו קשר

קדירת עוף מושלמת: עוף ברוטב סילאן, יין ורוזמרין

20 דקות
hat_green_1
קל

עוף בתנור עם טעמים מעודנים של יין לבן ורוזמרין. עם פטריות וראשי שום נימוחים ומפתיעים שכולם יריבו עליהם ומתיקות עשירה של סילאן

בשיתוף פודי

צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים
רשימת מצרכים למתכון קדירת עוף מושלמת: עוף ברוטב סילאן, יין ורוזמרין: [items]
  • 4 כרעי עוף בינוניות מחולקות של "עוף טוב"
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 2 ראשי שום
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • 4 גבעולי רוזמרין
  • 1 קורט מלח דק
  • 1 קורט פלפל שחור טחון
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כוסות יין לבן יבש
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. מחממים בסיר כבד את שמן הזית, מוסיפים את השום הקצוץ והרוזמרין ומטגנים כשתי דקות.
  3. מוסיפים את חלקי העוף ומשחימים אותם מכל הצדדים.
  4. מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט.
  5. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הסילאן ואת היין הלבן ומביאים לרתיחה.
  6. מכסים את הסיר ומבשלים בערך שעה וחצי עד שהעוף מתרכך והרוטב מסמיך.
  7. עורכים בתבנית תנור את חלקי העוף על הפטריות ומניחים את ראשי השום במיקומים אסטרטגיים.
  8. מכניסים את התבנית לתנור למשך 10-15 דקות עד שהעוף מקבל גוון שזוף ועמוק.
  9. מגישים עם אורז לבן או תוספת אחרת.
קדירת עוף מושלמת: עוף ברוטב סילאן, יין ורוזמרין
מצרכים
רשימת מצרכים למתכון קדירת עוף מושלמת: עוף ברוטב סילאן, יין ורוזמרין: [items]
  • 4 כרעי עוף בינוניות מחולקות של "עוף טוב"
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 2 ראשי שום
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • 4 גבעולי רוזמרין
  • 1 קורט מלח דק
  • 1 קורט פלפל שחור טחון
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כוסות יין לבן יבש