עוף חמוץ מתוק בתוך אננס: כמו במסעדה סינית של פעם
מתגעגעים למסעדות הסיניות של פעם? עוף חמוץ מתוק באננס יעשה לכם את זה בגדול! קוביות עוף עסיסיות ברוטב סיני מוגשות בתוך האננס עצמו
בשיתוף פודי
צילום: נמרוד סונדרס
מצרכים
- 1 חבילה פילה עוף - עוף טוב מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
- 1 1 כף שמן זית
- 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
- 6 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות
- 2 אננסים
- רוטב:
- 1/2 כוס מיץ אננס
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 1/3 כוס מים
- 1/3 כוס רוטב טריאקי
- 1/4 כוס סוכר חום בהיר דמררה
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפיות קורנפלור
- הגשה:
- 1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים
- 2 כוסות אורז לבן מבושל
אופן ההכנה
- חותכים כל אננס לשניים לאורך. בעזרת סכין מחלצים את הבשר מבלי לפגוע בקליפת הפרי.
- חותכים את פרי האננס לקוביות ומשאירים את הקליפות יפות להגשה.
- מכינים את הרוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב יחד לסיר קטן ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם ומגיע למרקם של סירופ סמיך.

מצרכים
- 1 חבילה פילה עוף - עוף טוב מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
- 1 1 כף שמן זית
- 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
- 6 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות
- 2 אננסים
- רוטב:
- 1/2 כוס מיץ אננס
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 1/3 כוס מים
- 1/3 כוס רוטב טריאקי
- 1/4 כוס סוכר חום בהיר דמררה
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפיות קורנפלור
- הגשה:
- 1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים
- 2 כוסות אורז לבן מבושל