קרוקטים מטוגנים מושלמים
קרוקטים מטוגנים טעימים לאללה עם תפוחי אדמה והפתעות של פסטרמה מקסיקנית וקבנוס. מגישים עם איולי פפריקה מעושנת ומרגישים בבר טאפאס ספרדי!
בשיתוף פודי
צילום: נמרוד סונדרס
מצרכים
- 4 תפוחי אדמה גדולים לבנים
- 1 ליטר מים - לבישול תפוחי האדמה
- 1 כף מלח דק - לבישול תפוחי האדמה
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
- 1 כפית שמן זית
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/4 כוס פטרוזיליה - עלים קצוצים דק
- 2 מקלוני קבנוס - מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
- 1 חבילה או 200 גרם פסטרמה מקסיקנית נתח שלם 200 גרם מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
- 1 כפית מלח דק
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- טיגון:
- 1 כוס קמח לבן
- 1 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה L
- 1 כף מים
- קורט מלח דק
- 1 ליטר שמן קנולה
- איולי פפריקה:
- 6 כפות מיונז לייט
- 1 כפית מיץ לימון
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
אופן ההכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומבשלים בסיר מים גדול עם כפית מלח במשך כ-25 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בתפוח האדמה.
- מסננים את תפוחי האדמה, מחזירים לסיר, מדליקים את האש ונותנים למים להתאדות.
- מוסיפים לסיר כף שמן זית ומועכים בעזרת מזלג או מועך פירה לפירה חלק (אבל לא במוט בלנדר, אנחנו לא רוצים פירה נוזלי). בסופו של דבר צריך למתכון כוס פירה.
- חותכים את הפסטרמה והקבנוס לקוביות קטנטנות ככל האפשר.
- כעת מטגנים את הבצל בכפית שמן זית. כשהוא מזהיב היטב, מוסיפים את פירורי הלחם, את הפטרוזיליה, הפירה, הפסטרמה עם הקבנוס והתבלינים. מערבבים וסוגרים את האש.
- אם התערובת עוד לא אחידה לגמרי, לשים מעט בידיים ומכניסים למקרר למשך 15 דקות.
- מכינים שלוש קערות: אחת עם קמח, אחת עם ביצה טרופה, כף מים וקורט מלח, ואחת עם פירורי הלחם.
- מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק.
- יוצרים מהעיסה צורת קציצה מוארכת וטובלים בקמח. מנערים קצת ואז טובלים בביצה ולאחר מכן טובלים בפירורי הלחם.
- מטגנים 3-4 קרוקטים כל פעם, כדי שהטמפרטורה של השמן לא תרד. מטגנים כמה דקות מכל צד, עד שהקרוקטים מזהיבים ומוציאים אותם לנייר סופג.
- מערבבים את כל חומרי רוטב האיולי ומגישים בקערית לצד הקרוקטים.

מצרכים
- 4 תפוחי אדמה גדולים לבנים
- 1 ליטר מים - לבישול תפוחי האדמה
- 1 כף מלח דק - לבישול תפוחי האדמה
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
- 1 כפית שמן זית
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/4 כוס פטרוזיליה - עלים קצוצים דק
- 2 מקלוני קבנוס - מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
- 1 חבילה או 200 גרם פסטרמה מקסיקנית נתח שלם 200 גרם מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
- 1 כפית מלח דק
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- טיגון:
- 1 כוס קמח לבן
- 1 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה L
- 1 כף מים
- קורט מלח דק
- 1 ליטר שמן קנולה
- איולי פפריקה:
- 6 כפות מיונז לייט
- 1 כפית מיץ לימון
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת