חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

באן, צ'ונגו סופר קראנץ', איולי ג'ינג'ר ובצל כבוש

מתכון וצילום- לימור לניאדו תירוש

מצרכים

  • באנים
  • 12 יחידות צ'ונגו סופר קראנץ'
  • עגבנייה פרוסה ל 6 עיגולים
  • חופן נדיב של עלים לפי מה שאוהבים: כוסברה, נענע, בזיליקום, אורוגולה, חסה סלנובה
  • בצל כבוש:
  • בצלים סגולים בינוניים, חצויים ופרוסים דק
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ אורז
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח גס
  • 2 כפיות סוכר
  • איולי ג'ינג'ר:
  • 6 כפות (150 גרם) מיונז
  • 1 כפית (15 גרם) ג'ינג'ר מגורר דק
  • שן שום כתושה
  • ½1 כפיות סוכר לבן
  • ½1 כפיות רוטב סויה
  • ½1 כפיות חומץ אורז או ליים

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים במרווחים את רצועות הצ'ונגו ואופים 15-20 דקות, עד קבלת פריכות.
  • בזמן אפיית הצ'ונגו מכינים בצל כבוש: מערבבים את החומרים בקערה קטנה. משהים כ-20 דקות עד שהבצל מתרכך וסופג את טעמי הכבישה, מערבבים מדי פעם. מסננים היטב.
  • מכינים איולי: מערבבים מיונז, ג'ינג'ר, שום וסוכר בקערית. מוסיפים בהדרגה סויה וחומץ תוך ערבוב עד קבלת תערובת חלקה.
  • חוצים את הבאנים, סוגרים חזרה ומאדים את הבאנים בסלסלת אידוי או במיקרו גל 4-8 דקות (או לפי הוראות היצרן).
  • הרכבת המנה: מורחים בנדיבות כל באן באיולי, מניחים צ'ונגו, עורמים בצל כבוש, פרוסת עגבנייה ועלים לפי הטעם ומגישים חם.