בורגר פרגית

בשיתוף רשת

מתכון של דן הולנדר

מצרכים

  • 1 ק"ג פרגית ללא עור
  • ביצים
  • עגבניות
  • צרור פטרוזיליה
  • לחמניות בורגר
  • שמן סויה לפי הצורך
  • מלח לפי הטעם
  • מיץ מחצי לימון
  • כף חומץ
  • תפוחי אדמה
  • חצי כפית סודה לשתיה
  • כפות סוכר
  • רשימת ציוד:
  • סירים
  • מחבתות
  • סכין
  • קרש חיתוך
  • בלנדר
  • תנור
  • אופן ההכנה

  • טוחנים את הפרגית עם מלח, סודה לשתייה ופטרוזיליה. מערבבים היטב עד לקבל מסה אחידה.
  • מחלקים לכדורים וכל כדור משטחים ברינג ויוצרים המבורגר. מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות, למשך 7-10 דקות.
  • מכינים מיונז:
  • בבלנד שמים 4 חלמונים, מלח, לימון וחומץ ומפעילים.
  • תוך כדי פעולת הבלנדר מזליפים באיטיות שמן סויה.
  • קטשופ – מבשלים עגבניות קלופות עם רסק במחבת, סוכר ומעט מים, למשך 30 דק'. לאחר מכן טוחנים ומקררים
  • פורסים תפוחי אדמה ומטגנים בשמן עמוק.
  • להרכבת המנה – מחממים לחמניות, מניחים את ההמבורגר, מיונז, מעט קטשופ, סלייס עגבנייה ומעט צ'יפס בצד.